Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ajdarevic slår tillbaka: ”Jag var avgörande”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Astrit Ajdarevic lämnade Djurgården under turbulenta omständigheter 2020.

I en intervju med Nyheter24:s podcast ”Studio Allsvenskan” berättar mittfältaren att han mått dåligt det senaste året – och slår samtidigt tillbaka mot kritik han fick under guldåret 2019.

– Det är fler än 10 matcher där jag var väldigt, väldigt bra. Där jag var avgörande, säger han i podcastavsnittet.

Det var i slutet av augusti förra året som Ajdarevic lämnade Djurgården efter en tids uppehåll från fotbollen. Ajdarevic kom till Djurgården i början av 2019 och tog SM-guld med laget samma år, men rev kontraktet i förtid.

Sedan sin sorti från Kaknäs har den nu 30-årige mittfältaren blivit rekryterad till C Mores fotbollssändningar och börjat arbeta som tv-expert, men inte givit några längre intervjuer om skälen till uppbrottet från sin tidigare klubb.

I Nyheter24:s podcast ”Studio Allsvenskan” berättar Ajdarevic om tiden i klubben, men exakt vad som ledde till att kontraktet med klubben revs framgår inte.

– Det är ingenting jag vill gå in på just nu, säger han.

Ajdarevic berättar däremot att han inte mått bra under 2020 och inte känt sig redo att prata om sin situation efter uppbrottet.

– Jag var inte redo att prata om det, jag mådde inte bra. Jag behövde landa i allting. Men jag är en kille som älskar att ha roligt, bjuda på mig själv och jag älskar att se till att andra mår bra i min omgivning. Jag hatar när det är stelt, jag dör för gemenskapen. Det är det största som finns för mig, gemenskap är allt för mig, säger han.

”Jag var avgörande”

Ajdarevic ser dock inte tillbaka på tiden i Djurgården med dyster blick, utan anser att han utsattes för orättvis kritik under guldsäsongen 2019. 

Han menar att insatsen i den avgörande matchen mot IFK Norrköping, när Djurgården säkrade titeln efter att ha hämtat upp 0-2 till 2-2, var en av många där han, tvärtemot kritiska röster, kom till sin rätt.

– Jag känner att, utifrån hur det såg ut, så var det en otroligt bra säsong. Jag gjorde inga poäng mot Norrköping, jag gjorde inga assist, inga mål. Jag var bara bra den matchen, jag bara gjorde skillnaden. Jag hade ett tiotal matcher som var exakt likadana. Men bara för att jag inte gjorde poäng så sa folk: ”Fan vad dålig han var”, säger han.

– De var vana vid att jag skulle göra assist, men jag var bra i väldigt många matcher. Det sjuka är, jag gick igenom nästan varje match från det året. Det är fler än 10 matcher där jag var väldigt, väldigt bra, där jag var avgörande. Det är inte skitsnack, det är fakta. Jag förstår att folk vill ha assist och mer mål, men utifrån hur det såg ut med skador och avbräck och sjukdomar så var det en jävligt bra säsong. 

Någon ny klubbadress tycks däremot inte vara nära förestående. Ajdarevic, som stoltserar med en diger meritlista och spel i Liverpool, Leicester, Standard Liége och AEK Aten utomlands, säger att han inte har några erbjudanden på bordet.

– Inga klubbar har hört av sig, säger han.