Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ajdarevic saknades på Djurgårdens träning

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Djurgården förbereder sig inför mötet med Helsingborg.

På torsdagens träning saknades Astrit Ajdarevic och PK Bråtveit.

– Astrit är förkyld och PK Bråtveit hade ont i ett knä, säger Thomas Lagerlöf.

Det allsvenska uppehållet är över för den här gången.

På måndag gästas Djurgården av Helsingborg på hemmaplan i en mycket viktig match för Blåränderna i kampen om SM-guldet. På torsdagens träningspass ute på Kaknäs saknades Astrit Ajdarevic och Per Kristian Bråtveit.

Ajdarevic sjuk - Bråtveit med knäont

Dessutom har Mohamed Buya Turay ännu inte återvänt från landslagssamlingen, utan förväntas ansluta till laget först i eftermiddag.

– Astrit (Ajdarevic) är förkyld och PK Bråtveit hade ont i ett knä i går. Det är inga stora grejer i varje fall, de flesta är i gång, säger Thomas Lagerlöf och fortsätter.

– Det är skönt att komma i gång igen. Vi behöver matcherna, att bara träna blir inte en lika bra utveckling. Vi har haft bra fart på träningarna under uppehållet.

Finns det en oro att de missar Helsingborg?

– Det tror jag inte. Vi har haft ett par sjukdomar, det började redan innan matcherna mot Malmö FF och AIK, men ingen har varit något långdraget. Brukar man vara snuvig i ett par dagar så ska det inte påverka, det är väl det vi tror är fallet med Astrit. I dagsläget känns det inte som att det är någon fara. Det är bättre att hålla sig borta så att man inte smittar ner någon annan.

”Vissa saker kan se annorlunda ut”

Hur ser du på Helsingborg?

– Det här hänt lite i Helsingborg den senaste tiden med en ny tränare. Man får gå in i matchen med ett öppet sinne, vissa saker kan nog se annorlunda ut. Nu är Olof Mellberg där, de lär de trycka på jämfört med hur det varit tidigare. Vi får vara öppna för att det kan bli något nytt därifrån.

Är de svåranalyserade?

– Ja, det är en ny faktor. Sedan kan man inte ändra allt på tio dagar som nya tränare, men jag tror att Mellberg tryckt på någonting som han vill förändra.