Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ajdarevic: "Jag har inte tid att leka längre"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Astrit Ajdarevic lämnar Örebro för Grekland
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN
Foto: Pavel Koubek / OMBRELLO VIA GETTY IMAGES OMBRELLO

Astrit Ajdarevic är redo för ett nytt spännande utlandsäventyr i Grekland och AEK Aten.

För SportExpressen berättar Astrit om varför det blev Grekland och den nya utmaningen som väntar.

– Jag kommer att lyckas i Grekland - det vet jag, säger Ajdarevic.

Astrit Ajdarevic lämnar Örebro SK för sitt tredje utlandsäventyr. Efter att ha känt på England och Belgien är det nu dags för Grekland och AEK Aten för 26-åringen.

AEK Aten är en av Greklands mest anrika fotbollsklubbar och leds i dag under tränaren José Morais, som tidigare varit assisterande tränare för José Mourinho i Chelsea, Inter och Real Madrid.

Tillsammans med Olympiakos och Panathinaikos kallas de för "de tre" - eftersom att klubbarna i mångas ögon anses vara de största inom grekisk fotboll. Nu har den grekiska klubben fått ytterligare förstärkning av en svensk i Astrit Ajdarevic.

För SportExpressen berättar Ajdarevic om ett nytt och stort kapitel som inleds i hans liv. Ett kapitel som han kämpat hårt för och ser fram emot att dela med familj och flickvän. När jag når Astrit kan han för första gången pusta ut efter en intensiv dag med både presskonferens och kontraktsskrivning på AEK:s huvudkontor.

– Det känns skönt att allt är klart. Det är ett litet äventyr nu, men det ska bli skönt att dela det med flickvän, familj och vänner. Livet går snabbt och det gäller att uppskatta det man har, säger han med en lättsam ton.

Är det skönt att slippa snön och slasket i Sverige?

– Haha. Vädret är skönt här. Det är typ 15 grader i Aten. Det är deras vinter, riktigt skönt väder med andra ord.

Nu är Astrit AEK Atens nya nummer 6 på mittfältet. Han ser fram emot det efter veckor av tänketid.

– Jag ser fram emot det efter mycket velande, om man ska stanna kvar i Örebro eller byta klubb. Möjligheterna är bäst här. Man kunde ha gått till olika klubbar. Jag kom hit för min utveckling, säger Astrit.…

"Det är en anrik klubb i Grekland"

När tog du beslutet att det blev AEK Aten och vad utmärker klubben?

– Det är en anrik klubb i Grekland, en toppklubb. Jag märker det bara jag kliver ut på stan - och sen hela medieuppmärksamheten runt klubben. Nu när man gjort klart så syns det överallt, det känns verkligen som något stort.

– Jag tog beslutet för tre dagar sedan. Vi kom ner till Aten, pratade och kom överens om allting. Allt har gått på bra, det är en storklubb. Alla runt klubben har tagit hand om mig väl och det känns professionellt. Klubben har en tydlig vision på vad man vill. AEK är en storklubb som varit i skymundan, det är något roligt att hoppa på.

Har du hunnit känna på staden?

– Ja, jag har varit här i några dagar. Det är lägenhetsjakt nu så man hinner se en del. Det är en stad som andas fotboll, alla lever för det och kommer dö för det. Det blir som en nystart för mig. Jag ser det som ett fint äventyr, jag har lovat mig själv att göra något riktigt bra av det.

Ajdarevic berättar att en av nyckelpersonerna till att det blev AEK Aten var sportchefen Daniel Majstorovic och José Mourinhos tidigare assisterande tränare José Morais, som numera tränar den grekiska storklubben.

– Det var först och främst tränaren, José Morais, och Daniel Majstorovic som visade intresse. José och Daniel har varit runt i Europa och känt på en hel del. José känner till den svenska marknaden, han och Daniel har följt mig i Allsvenskan och under OS, säger Ajdarevic och fortsätter:

– De var tydliga med att de var ute efter mig och min spelstil. Vi hade ett långt snack och deras ord vägde tungt. Det var exakt det jag ville ha. Jag är 26 år gammal och har inte tid att leka längre. AEK vill satsa på mig, berättar Ajdarevic.

"AEK hörde av sig i slutet av säsongen"

Ajdarevic berättar vidare att den grekiska storklubben hörde av sig i slutet av den allsvenska säsongen där man presenterade sitt intresse.

– Det var i slutet av säsongen. Man hörde om intresset. Men sedan när det väl blev konkret så tog man ställning. Men AEK lockade mest. Det kändes även bra för mina nära och kära.

Astrit är säker på att hans karaktär kommer passa utmärkt i Grekland.

– Jag måste vara ödmjuk i början och sedan ta för mig så mycket som möjligt. Det är nummer ett. Jag tror att jag har karaktären för att lyckas, jag kommer att lyckas - det vet jag. Om jag gör mig själv rättvisa. Jag ska lägga ner min själ i det här, det kan vara sista chansen och jag ska göra allt.

Trots att han befinner sig i en av Europas finaste och populäraste städer finns det alltid en speciell plats i hjärtat som Astrit håller väldigt varmt.

– Jag kommer definitivt sakna Örebro och alla människor där. Det är en av Sveriges bästa klubbar som betyder allt för mig.