Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ajdarevic bryter med Djurgården

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Astrit Ajdarevic bryter sitt kontrakt med Djurgården, enligt uppgifter till SportExpressen.  Därmed lämnar mittfältaren klubben som han skrev på för i februari 2019.

Astrit Ajdarevic värvades till Djurgården den 9 februari förra året. Då kom han från en säsong i AEK Aten i Grekland där han blev ligamästare med klubben. Han bröt senare kontraktet med klubben och skrev på som bosman för Djurgården. 

Han var med och vann SM-guldet 2019, men har haft svårt att övertyga Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf om att han ska vara en startspelare.

Den 16 juli meddelade Djurgården att spelaren skulle ta en timeout från fotbollen. Han har sedan dess tränat på egen hand och inte varit med resten av laget på träningsanläggningen Kaknäs. 

Tillbaka från sin timeout 

– Till alla mina vänner som hört av sig senaste tiden kan jag hälsa att jag och min familj mår bra. Jag kommer att ta en paus från fotbollen för att förhoppningsvis snart återvända fullt motiverad för att göra det jag älskar mest. 

- Tack för all förståelse Henke, Bosse och resten utav laget. Tills dess lycka till laget, sa Ajdarevic då till Djurgårdens officiella hemsida. Efter det har det i sociala medier spridits bilder där han kör individuella träningspass med en personlig tränare. 

Tränade sig i form 

Efter en avstämning i förra veckan såg det ut som om spelaren skulle vara på väg tillbaka med laget. Han var också på plats på Kaknäs för att träna individuellt och sedan bekräftade sportchefen Bosse Andersson att Ajdarevic skulle komma tillbaka och träna med övriga laget. 

Bryter med Djurgården 

Under timeouten har mittfältaren tränat på egen hand med en personlig tränare för att komma i form. Men någon comeback i Djurgården blir det inte. 

Nu bryter Ajdarevic kontraktet med Djurgården. Parterna kom fram till beslutet under ett möte under torsdagen.  Totalt blev det 32 matcher i den blårandiga tröjan för Astrit Ajdarevic.