Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s varning: ”Ska få sota för det här”

Per Karlsson. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Djurgårdens Buya Turay och Kevin Walker. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Tung förlust och utslagna ur Europa League. 

Nu skickar AIK:s Per Karlsson en varning till söndagens derbymotståndare i allsvenskan.

– Djurgården ska få sota för det här, säger han. 

AIK förlorade med 0-2 i det första mötet mot Celtic i Skottland. Men trots det tuffa utgångsläget öppnade de piggt i hemmamötet och hade tidigt ett skott i stolpen. 

Men Celtic tog ledningen och då blev uppförsbacken väldigt brant för AIK. Även om de kvitterade på straff så svarade Celtic med ett mål omgående och då hittade inte AIK kraften att resa sig på nytt. Celtic vann med 4-1 (6-1 totalt). 

– Ett mål är ett mål och det är klart att efter en positivt inledning åker vi på ett skitmål och de gör 1-0 och så lyckades vi ändå kvittera och känner att det finns hopp och sen åker vi på en riktig käftsmäll igen. Då blir det jobbigt att resa sig, säger Sebastian Larsson. 

Per Karlssons varning: ”Djurgården ska få sota för det här”

Men det finns inte tid för AIK att gräva ner sig över det här. Redan på söndag väntar säsongens kanske viktigaste match mot Djurgården. 

Och AIK:s Per Karlsson menar att Djurgården kommer få lida för den här förlusten. 

– Vi ligger efter dem i tabellen så vi måste vinna. Det är väl ingen överraskning, vi får iallafall inte förlora. Tillsammans med vår fantastiska publik ska vi göra allt för att Djurgården ska få sota för det här på söndag, säger Karlsson och fortsätter:

– Sedan kan man inte gå ut och vara stressade för att man har en revanschkänsla utan vi ska göra det systematiskt som vi är bra på.

Linnér: ”Har inte råd att..”

Oscar Linnér:

– Det är viktigt att vi håller oss mentalt balanserade och inte rycks med i en negativ riktning. Vi måste inse vikten av att komma hundraprocent förberedda för att komma i en bra mental balans till derbyt. Det kommer vi behöva göra för att vi möter ett lag som är så pass bra för tillfället att vi inte har råd att vara i mental obalans för då kommer vi inte fixa den matchen. Vi måste vara hundra.

Henok Goitom blickar framåt mot derbyt:

– Derbyt betyder mycket. Det spelar ingen roll om det är två lag i mitten eller i toppen, det är något annat än tabellen, säger han.

Djurgården leder just nu allsvenskan med 47 poäng, närmast bakom dem är AIK på 43 poäng. En AIK-seger skulle innebära att kampen om SM-guldet är vidöppen, en Djurgårdenseger däremot och de har ett gyllene läge att ha hem den allsvenska segern.