Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Han tar över AIK efter Norling

“Aktuell för AIK – för tre miljoner”
Bartosz Grzelak.Foto: BILDBYRÅN
Grzelak kommer närmast från jobb i svenska U21-landslaget.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Han var tidigare assisterande tränare åt Rikard Norling i AIK.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Här är Rikard Norlings ersättare.

Bartosz Grzelak, 41, tar över som huvudtränare i AIK med omedelbar verkan.

– Jag känner mig oerhört stolt över uppdraget och samtidigt ödmjuk inför uppgiften, säger Grzelak.

I måndags kom beskedet att AIK sparkar tränaren Rikard Norling. Kort därpå kunde SportExpressen berätta att Bartosz Grzelak var klubbens huvudkandidat i jakten på en ersättare – och att parterna hade planerat in ett möte redan under måndag kväll.

Sen dess har AIK fört diskussioner med ytterligare två tränare. Men nu har de alltså bestämt sig för Grzelak.

Under fredag förmiddag kunde SportExpressen avslöja att AIK och Grzelak förhandlade om de sista detaljerna i kontraktet – och under eftermiddagen blev allting klart.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2022.

”Hårt jobb framför oss”

– AIK är en enormt stor klubb med oerhört hängivna supportrar och jag vet att ledare, spelare och supportrar tillsammans kan skapa en kraft och energi som tar oss dit vi vill vara. Jag ser fram emot att få jobba med alla duktiga ledare och spelare fortast möjligt för att tillsammans påbörja vår resa framåt. Vi har ett hårt jobb framför oss, och det arbetet börjar redan i dag, säger Grzelak i ett uttalande på klubbens hemsida.

Bartosz Grzelak var assisterande tränare till Rikard Norling under guldåret 2018 och kommer närmast från jobbet som assisterande tränare för Sveriges U21-landslag.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi kommit överens med Bartosz. Bartosz var en starkt bidragande person då vi vann SM-guld 2018 och med sin personlighet och sitt moderna ledarskap, där han står för en utveckling av spelare och ett framåtlutat spelsätt, så ser vi fram emot den kommande tiden tillsammans. Resan med Bartosz och den övriga staben på Karlberg för att skapa ett starkare AIK startar nu, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius.

AIK ligger tolva i tabellen, efter elva spelade omgångar av allsvenskan.