Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s specialtröja en succé internationellt

Till vänster: AIK 1901. Till höger: AIK 2018.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

I försäsongspremiären mot IK Frej tågade AIK för första gången ut i sina helsvarta specialtröjor från nya sponsorn Nike.

Matchtröjan mottogs med öppna armar och gjorde succé bland AIK-supportrarna och tröjlanseringen fick även ett stort medialt genomslag i fotbollsvärlden.

AIK följde i lördags upp lanseringen med att i samband med träningsmatchen mot Inter Åbo återskapa en lagbild från 1901 – som legat till grund för den svarta försäsongströjan. Detta fick stort genomslag då bland annat sajten SoccerBible lade ut en bild på startelvan och engelska Daily Mail skrev om tröjan.

Efter det uppmärksammades tröjan av flera brittiska, amerikanska och spanska medier.

Dessutom har mängder av bloggar och forum för tröjtokiga fotbollssupportrar hyllat tröjan världen över som "fantastiska" och "enastående".

 - Vi är enormt glada över att samarbetet med Nike nu är i gång och det känns oerhört kul att försäsongströjan mottagits så extremt bra och att intresset är så stort. Det är kommersiellt viktigt för AIK Fotboll att tillsammans med Nike lansera denna första av flera planerade matchtröjor under det första året tillsammans. Vi ser fram emot att inom kort lansera ytterligare matchtröjor och att senare visa upp årets ordinarie matchtröja som kommer att användas av herrarna i allsvenskan och damerna i Elitettan, säger Stefan Jonasson, kommersiell chef på AIK Fotboll.

Flera meriterade nyförvärv i AIK

– Intresset inför den kommande tävlingssäsongen är mycket stort och det syns bland annat på årskortsförsäljningen och hos våra samarbetspartners både gamla trogna och inför året nya.

AIK har värvat tungt inför årets säsong för att utmana Malmö FF om SM-guldet. Tarik Elyounoussi, Enoch Kofi Adu, Stefan Silva, Joel Ekstrand och Robert Lundström är bara några av nyförvärven. Dessutom har Anton Salétros och Häckens succéman Ahmed Yasin återvänt efter lån.

AIK möter nykomlingen Dalkurd hemma i allsvenskan premiären den 2 april.