Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s orosbesked – fortsatt frågetecken

Höjdpunkter: Kalmar-AIK
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Per Karlsson missade AIK:s Champions League-kval.

Nu talar mycket för att trotjänaren tvingas stå över matchen mot Elfsborg.

– Det är fortfarande frågetecken för ”Pertan”, säger Rikard Norling.

Per Karlsson klev av skadad när AIK mötte Kalmar FF på bortaplan. Därefter missade han lagets Champions League-kval mot FC Ararat-Armenia i tisdags.

Nu tyder det mesta att trotjänaren missar mötet mot Elfsborg i morgon.

– Det är fortfarande frågetecken för ”Pertan” där vi är här och nu. Det är väl det, i övrigt är Karol Mets avstängd, säger Rikard Norling.

Per Karlsson osäker mot Elfsborg

Hur bedömer du Per Karlssons chanser till spel?

– Små.

Är skadan allvarlig?

– Förhoppningsvis inte allvarligare än att det är några dagar eller vecka bort.

Är han aktuell till returmötet i Champions League-kvalet?

– Det är inte uteslutet i alla fall. Det finns en förhoppning om att han ska bli tillgänglig, det finns andra som gärna pockar på uppmärksamheten och platserna. Det blir ganska svårt att ta ut laget.

Rikard Norling hyllar Daniel Granli

Hur resonerar du försvaret när både Karlsson och Mets är borta?

– Vi är ganska öppna med internt att vi inte kommer eller har inte spelat med en backlinje som spelat 400 matcher ihop utan det är inte där vi kommer kunna hitta vår styrka, det är mer att vi är aktiva och kommunicerar med varandra. Vi måste hämta kraft och utgå från varandra när vi spelar där ute. 

– I en perfekt skulle det vara så att det här är en inledning på de första fem matcherna som till slut blir 400 matcher. Vi får resonera så, det kommer inte heller vara så att det ser perfekt ut där ute på planen. Några av spelarna kommer att spela i positioner de inte är helt vana med. Det finns också spelare som är tillbaka, som Robert Lundström, och behöver upp på hästen.

Daniel Granli har spelat mycket på slutet, hur ser du på hans utveckling?

– Vi har väl justerat vårt spel en aning som gör att det passar Daniel bättre. Jag tror också att han är förberedd nu på ett lite annorlunda sätt med att ta sig an AIK. Det tycker jag mig märka både i matchspel och i träning. Han fick stå åt sidan ganska länge och nu när han inte gör det så är han väldigt bestämd i att det där vill han inte uppleva igen.