Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s nya värvning: Ahmed Yasin klar

Foto: Michael Erichsen
Foto: Johan Bernström

ABU DHABI. Här är spelaren som blir AIK:s nästa värvning.

Gnaget köper loss yttermittfältaren Ahmed Yasin från danska AFG Århus.

– Han har varit väldigt tydlig med att han vill åka till Sverige av familjeskäl, säger AGF:s sportchef Jens T Andersson.

Efter ytterligare en säsong utan guld satsar nu AIK rejält för att utmana om Lennart Johanssons pokal under 2016.

Sedan tidigare står det klart att klubben värvat Eero Markkanen, Daniel Sundgren, Amin Affane och Denni Avdic.

Anfallsvärvningen av Avdic var en rejäl kupp från sportchef Björn Wesströms sida då han snuvade Elfsborg på spelaren. Detta efter att Avdic tränat med sin tidigare klubb i Borås under en längre tid.

Yasin är irakisk landslagsman

Nu står det också klart att AIK värvar ytterligare en spelare.

Det handlar om AGF Århus yttermittfältare Ahmed Yasin. Yasin har tidigare spelat i Örebro SK men värvades inför föregående säsong av den danska klubben.

Där har det blivit sammanlagt 19 matcher och ett mål och två framspelningar för 24-åringen, som oftast agerat inhoppare. Yasin är också landslagsman för Irak.

AGF sparkade tidigare sin tränare Morten Wieghorts efter att resultaten uteblivit. Ny tränare i klubben är nu Glen Riddersholm som började sitt nya jobb den 1 januari.

AIK:s förre sportchef Jens T Andersson jobbar sedan något år tillbaka som sportchef i just Århus. Han bekräftar att affären är klar:

- En spelare vi trodde skulle vara hos oss en längre tid, men det jag kan säga är att han är såld till AIK.

Ahmed Yasin klar för AIK

AIK har på sin hemsida bekräftat att kontraktet med Yasin gäller fram till 2018.

– Ahmed är en energismittande, kraftfull och explosiv högerfotad ytterspelare som har en bra högerfot och till det en stor arbetskapacitet. De egenskaper som han har är de som vi specifikt har sökt för positionen till det lagbygge som vi håller på med och jag är mycket glad över att Ahmed Yasin numera är en AIK-spelare, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

– Det känns otroligt bra att vara här och jag kommer att ge allt som jag har för att hjälpa laget till framgång. Jag ser fram emot den här säsongen, är hungrig och kommer att göra allt för att det ska gå bra för klubben, säger Yasin själv.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!