Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK:s mirakelhopp: ”Är i Guds händer”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Nabil Bahoui har gjort tre mål de senaste tre matcherna. 

Nu hoppas anfallaren på ett himmelskt mirakel i sista omgången – och att SM-guldet hamnar i Solna. 

– Vi ska göra vårt jobb. Resten är i Guds händer, säger han. 

Malmö FF har allt i egna händer när allsvenskan ska till att avgöras i eftermiddag. Det enda MFF behöver ta är en poäng hemma mot Halmstad BK så är guldet deras med tanke på att målskillnaden är till de himmelsblås favör. Ändå hoppas AIK, som möter Sirius hemma på Friends, på ett mirakel. Sirius har inte något att spela för förutom stoltheten. 

– Vi ska göra vårt jobb, resten är i Guds händer. Det kommer bli en svår match för oss, men vi ska göra en bra match, tacka av Henok Goitom på ett bra sätt och avsluta bra, säger Bahoui. 

”Hoppas vi kan göra vårt jobb”

”Nabbe” har gjort tio mål den här säsongen varav tre har kommit i de tre senaste matcherna. Han hoppas att formen håller i sig i den sista matchen. 

– Jag har hamnat i ett flow, egentligen redan innan landslagsuppehållet. Men även om det är kul att göra mål, så är det viktigaste att treorna rullar in för oss som lag. Jag ser det positivt inför sista omgången. Det var inte många som tippade oss i toppen inför säsongen. 

– Nu kan vi bli bäst i stan och har chansen att vinna SM-guld. Vi är minst topp tre. Det är en bra säsong oavsett hur det går. Men vi har inte nöjda, det är en match kvar.  Resten står skrivet i stjärnorna, så jag hoppas vi kan göra vårt jobb, säger han. 

Du hade en period i maj när det gick lite tyngre. Tvivlade du någon gång då på dig själv?

– Nej, det gjorde jag aldrig. Jag trodde alltid på mig. Jag spelade lite på kanten där någon match på sommaren ,men sedan valde Bartosz att spela mig centralt. Sen dess har det gått bättre poängmässigt. Det var efter Göteborgsmatchen där som jag kände att det blev bättre.