Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s krisplan – inför avgörandet

Oscar Linnér under mötet med Sundsvall. Foto: BILDBYRÅN
Oscar Linnér Foto: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN

Oscar Linnér går en kamp mot klockan för att bli kvitt skadan.

Enligt målvakten har han tagit positiva kliv i rehabiliteringen under veckan.

Linnér är dock beredd att spela på sprutor om det krävs.

– Om det är den rätta vägen att gå är jag beredd att göra det, säger han.

Det var i den andra halvleken mot Östersund som AIK:s målvakt Oscar Linnér skadade ljumsken, men ändå valde att slutföra matchen.

Skadan gjorde att han missade söndagens hemmamatch mot Gif Sundsvall som slutade 0-0 vilket tvingade Rikard Norling att kasta in Budimir Janosevic i målet.

Därefter har det varit en kamp mot klockan för Linnér. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

Linnér går en kamp mot klockan

När SportExpressen var på AIK:s öppna träning i tisdags fanns Linnér inte på planen men enligt målvakten har han tagit positiva kliv i rehabiliteringsprocessen inför matchen mot Kalmar, där AIK har chansen att vinna SM-guld.

Enligt Linnér siktar han på att vara uttagningsbar.

– Status är som så att det har gått framåt sedan senast. Vi tar en dag i taget och jag jobbar väldigt hårt varje dag med rehab och träning för att kunna vara uttagningsbar. Truppen tas ut i morgon och jag får se om jag blir uttagen, säger Oscar Linnér.

– Det är klart att jag som person och ur en egoistisk synvinkel hoppas få spela den här matchen. Samtidigt är jag inte den enda som tar ett beslut i frågan, jag förbereder mig så gott jag kan sedan är det läkarteam och tränarteam som tar ett slutgiltigt beslut. 

Hur nära 100 procent är du?

– Jag tränade på helt okej i dag, men det är svårt att säga. Hade vi spelat en match i går hade jag kunnat säga vart jag är på en sådan skala. Det är svårt utifrån bara träning eftersom att det sker under mer kontrollerade former. Det enda jag kan säga är att jag gör så gott jag kan för att vara redo.

Linnér: "Är beredd att göra det"

Undviker du några övningar eller kör du på som vanligt när du tränar?

– Det är väl någon enstaka rörelse som jag försöker undvika att utföra för att inte irritera skadan som man haft. Men sedan ligger mycket fokus på rehabiliteringsdelen och vara med och påverka processen i positiv bemärkelsen. Det är inte allvarligare än att jag var ute på planen i dag.

Linnér betonar dock att han är beredd att spela på sprutor om det krävs för att kunna hjälpa laget mot Kalmar FF.

– Absolut, den här matchen vill jag inte missa. Precis som väldigt många andra i det här laget är jag beredd att göra väldigt stora uppoffringar för att kunna vara med och bidra till ett bra resultat. Om det är den rätta vägen att gå är jag beredd att göra det.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!