Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

AIK:s kaxiga hälsning inför cupfinalen

Publicerad
Uppdaterad
AIK vill skriva historia.
IFK Göteborg jagar revansch.
I dag möts de i säsongens sista stora slag.
- Vi har redan tårtan, nu ska vi bara sätta glasyr på den, säger en segersäker Kenny Pavey inför finalen i svenska cupen.
Det är dags för del två av slaget mellan AIK och IFK Göteborg.
AIK gick segrande ur den första duellen - vann SM-guld för första gången på tio år och har levt i en veckas guldrus.
IFK Göteborg har å sin sida slickat såren och kurerat en sjukdoms- och skadedraddad trupp.
Klockan 16 möts de på Råsunda.
- Vi föll verkligen på målsnöret senast, men nu har vi en ny chans att vinna en titel, och det känns skönt, säger IFK Göteborgs högerback Erik Lund.
Gustav Svensson berättar om veckan som gått, sedan guldet förlorades hemma på Gamla Ullevi.
- Det har varit fortsatt lite deppigt. Man försöker att inte tänka på det så mycket. Men det kommer ändå. Då får man försöka blicka framåt, säger han och fortsätter:
- Vi får en snabb chans att visa att vi är det bättre laget, säger mittfältaren som missade matchen på grund av avstängning.

"Fantastisk inramning"

Desto muntrare har det självklart varit i AIK-truppen.
- Vi har en stor möjlighet att skapa historia, säger Kenny Pavey.
- Jag tror att det är första gången AIK har en chans att vinna dubbeln. Det kan bli en grym avslutning på ett fantastiskt år.
Har det varit svårt att ladda om efter en så speciell vecka?
- Nej, jag tycker jag inte. Vi hade skoj i ett par dagar, men från tisdag har vi jobbat hårt och haft fullt fokus på matchen i morgon. Det krävs inte mycket för att bli motiverad till en sådan här match.
Närmare 21 000 biljetter har sålts till dagens match.
- Jag har hört att det kommer mycket folk och det lär bli en fantastisk inramning, säger Pavey.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag