Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK:s mål dömdes bort: ”Jag blev jättechockad”

Goitom tror att han reducerar för AIK. Foto: C More
Goitom i duell med Magyar. Foto: C More
Men domaren dömde bort målet - till Goitoms förvirring. Foto: C More

Henok Goitom trodde att han hade reducerat mot Hammarby.

Det trodde de flesta.

Men målet dömdes bort och nu reagerar AIK-spelarna mot domslutet.

– Jag blev jättechockad, säger Rasmus Lindkvist.

– Domaren kommer väl säga att det är fel när han träffar mig, säger Henok Goitom.

Vladimir Rodic försatte Hammarby i en 2-0-ledning i derbyt hemma mot AIK.

Gästerna pressade på för en reducering i den andra halvleken och med halvtimmen kvar att spela fick AIK-supportrarna äntligen fira då lagkaptenen Henok Goitom ryggade in bollen efter ett inlägg från Sebastian Larsson.

Men jublet byttes ut mot burop.

För domaren Kristoffer Karlsson dämde bort målet då han ansåg at Goitom gått in oschysst i duellen med Hammarbys mittback Richard Magyar.

Goitom gestikulerade vilt mot Karlsson, men domaren stod fast vid sitt beslut. 

AIK-ilska efter bortdömda målet mot Hammarby

Ett märkligt sådant, enligt experten Jon Persson.

– Den är tuff att döma bort. Det är ingen frispark som jag ser det Jag vet inte riktigt vad felet i den duellen är, säger Persson i C More.

Bara minuter senare tog AIK revansch då mittbacken Karol Mets stötte in sitt första mål för klubben. Sebastian Larsson slog frisparken från vänsterkanten och efter ett par nicktouchar nådde bollen fram till den fristående estländaren.

AIK pressade på för en kvittering, men fick i stället se Nikola Djurdjic skicka in bollen bakom Linnér. Ett mål som dock dömdes bort för offside.

Norling: ”Lätt att man går på i ullstrumpor”

Men Hammarby höll undan och vann derbyt med 2-1 och går därmed upp på 47 poäng. Just nu har man sex poäng upp till serieledande Djurgården och två upp till tvåan AIK.

– Det är lätt att man går på i ullstrumporna mot sig själv och allt och alla med svartgult på sig. Det ska man passa sig för. Den här insatsen var – i många perspektiv – inte tillräckligt bra, säger Norling efter matchen. 

– Vi kommer nära och väcker matchen till liv, men ändå känns det som, när vi inte får resultatet med oss, då förstärker det prestationen som inte var något vidare. Jag ska inte gå på i strumporna så jag stannar där, fortsätter han.

Norling var kritisk till lagets inställning i duellspelet.

– Det är så otroligt lätt att gå ut och tala i affekt här. De går på ganska mycket i diagonaler. Det blir en justering av normal matchplan. De kommer igenom med Tankovic och någon gång till. Tre sådana, två åt andra hållet när de till slut gör 1-0. Vi lyckas inte hantera det med taktisk närvaro. I själva duellerna var vi inte tillräckligt starka, säger han.

AIK ligger fyra poäng efter serieledande Djurgården. 

– Man är lite påverkad av sitt sista resultat. Frågar du en grönvit i dag känner man att ”nu jävlar kör vi”. Ändå är de två poäng efter oss, men vi förlorade den här. Det är lätt att man tycker synd om sig själv och misströstar. Vi har en match mot Göteborg där vi har möjlighet att hantera den här situationen. Vi har gått ifrån många derbyn in nästa matcher med en bra känsla. Nu möter vi Göteborg i ett läge där matchen betyder mycket för slutstriden för allsvenskan, säger Rikard Norling.

Goitom: ”Jag blev lite ställd”

Robert Lundström var en av många som jublade när Henok Goitom ryggade in bollen i mål.

Efter förlusten och det bortdömda målet ger han sin syn på situationen.

– Jag förstår ingenting. Jag förstår inte vad som hände. Det såg inte ut att vara någonting, säger han.

Oscar Linnér fyller i:

– Jag vet själv hur illa jag tycker att der är när motståndarlag står och skyller på domaren. Det är inget jag heller vill göra. Jag vill inte kommentera det. Jag har sett det på repris och har min åsikt. Men det kommer inte leda till något.

Huvudpersonen Henok Goitom:

– Oftast brukar svaret finnas i hur en motståndare reagerar, det var ingen hammarbyare som reagerade efter frisparken. Det är ganska självklart. Jag rör honom inte för att det ska bli frispark, Magyar reagerar inte ens. Jag blev lite ställd faktiskt att det inte blev godkänt.

Vad säger domaren?

– Han tycker att jag håller honom. De kommer säkert gå igenom det. Han kommer väl säga att det var fel när han träffar mig.

AIK om bortdömda målet: ”Jättechockad”

Rasmus Lindkvist var väldigt överraskad över att målet dömdes bort.

– Jag vet inte varför vi får ett bortdömt mål. Jag ser att Henok går upp och nickar. Jag blev jättechockad över att det dömdes bort. Jag vet inte varför de tog bort det, säger han.

Lindkvist summerar förlusten:

– Det är katastrof. Det känns blytungt. Skönt nog är det match igen på onsdag (mot IFK Göteborg). Vi ser fram emot det.

Richard Magyar om duellen med Goitom:

– Jag upplever att inlägget kommer och att jag är bra positionerad. Det känns som att han sätter sig på mig, men jag har inte sett det. Normalt sett kanske man inte får den frisparken, det beror på hur domaren ser det. Men ska man vara helt ärlig tycker jag att om det händer på mittplan, då är det frispark, om man trycker ned någon så. Känslan är att det är frispark. Jag får ingen chans att vara med i duellen, säger Magyar.