Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s glädjebesked: Haliti snart tillbaka

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / BILDBYRÅN

Här är ett glädjebesked till AIK 

Nyförvärvet Jetmir Haliti är på väg tillbaka från en skada - och väntas gå för fullt i dagarna. 

- Det är första gången jag kör för fullt sedan jag kom. Jag är extremt sugen på att spela, säger han. 

Det var i slutet av Januari som AIK värvade försvararen Jetmir Haliti från Jönköpings Södra. Ett par andra allsvenska klubbar var med i bilden, men Haliti var hela tiden på det klara med att det var till AIK han ville. Men sedan han kom till AIK har han inte gjort en full träning och det har varit tyst om 24-åringen. Men efter att ha fått bukt med en efterhängsen skada på höften är nu Haliti äntligen redo. I dagarna väntas han gå för fullt i träning. 

- Det känns bra och jag kommer vara i full träning om någon dag. Det är första gången jag är i full träning sedan jag kom hit, säger han. 

Vad är det som varit problemet?

- Jag hade problem med en öroninflammation innan jag kom hit. Jag var bara lat och gick inte och kollade upp vad det egentligen var, så sedan gick det en lång tid och då blev det värre och värre. Sedan har jag haft en sträckning i höften som gjort att jag inte kunnat träna. Men nu är jag på gång och det känns bra att vara tillbaka i full träning snart.

Hur sugen är du på att spela?

- Väldigt sugen. Så sugen man kan bli. På en skala från ett till tio så är det tio. Elva om det också hade funnits. Nej, men klart att det känns bra att man nu kan träna för fullt. 

Vilka positioner ser du främst att du är med och konkurerar på?

- Mittback och vänsterback, det är det som är de positionerna som jag kommer vara aktuell för främst tror jag. Jag hade ett bra snack med Henric Jurelius och Bartosz Grzelak innan jag skrev på, så det kändes väldigt bra direkt. Det var bara AIK som gällde direkt, jag fick en sån bra känsla. 

Hur ser du på konkurrensen?

- Det är många bra spelare i försvaret, så ingen kan stå på hälarna. Vi har en bra mix också av rutinerade spelare och unga spelare. En bra blandning.