Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s förre guldhjälte aktuell för Sundsvall

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Rasmus Lindkvist och Robert Lundström spelade tillsammans i norska Vålerenga och vann SM-guld tillsammans i AIK. 

Kan det bli en ny återförening i Gif Sundsvall?

Enligt SportExpressens källor är det inte alls omöjligt då ”Giffarna” och Lindkvist haft en första kontakt. 

Gif Sundsvall har värvat hemvändarna Linus Hallenius och Robert Lundström till den här säsongen och har samtidigt förstärkt truppen med bland annat Erik Andersson och Daniel Stensson. Klubben har dessutom frigjort löneutrymme när spelare som Johan Blomberg, Juanjo Ciercoles och Oliver Berg lämnat klubben. Just nu består A-truppen av 18 spelare och klubben vill helst ha in två nyförvärv till starten av superettan.

Nobbat bud på mittback 

Men ekonomin är ett problem och just nu jobbar klubben för att värva en försvarsspelare där mittbacken Niclas Håkansson från Sandviken står högst upp på önskelistan, vilket även Sundsvalls Tidning rapporterat om tidigare. Där har dock Sandviken nobbat Sundsvalls bud och än så länge har parterna inte nått en överenskommelse. ”Giffarna” har även varit i kontakt med förre AIK-spelaren Rasmus Lindkvist, som vann SM-guld med nära vännen Robert Lundström 2018, då duon spelade tillsammans i AIK. 

Kan återförenas i Sundsvall 

De har även spelat tillsammans i norska Vålerenga. Om nu Sundsvall hittar ekonomiska medel att värva Lindkvist för kan duon återförenas i Sundsvall. Ännu har klubben inte presenterat något kontraktsförslag till spelaren, då Sundsvall måste avvakta och se hur den ekonomiska situationen i klubben kommer att se ut framöver. Men hittar Sundsvall en lösning är det inte omöjligt att Lindkvist, som även har spelat vänstermittback i AIK:s trebackslinje tidigare, värvas in till den här säsongen.