Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK:s fiasko – mot allsvenska jumbon

Publicerad

AIK jagar viktiga poäng i toppen av tabellen.

Men mot tabelljumbon AFC Eskilstuna kom man att få oväntade problem.

Stockholmsklubben fick nöja sig med en poäng i mötet som slutade 1-1.

– Vi skapar tillräckligt för att vinna matchen, säger Rikard Norling.

Efter att Sirius i går besegrat Halmstads BK med 3-0 på bortaplan så var AIK pressade att vinna i dag för att passera nykomlingen som i går blev ny tabelltvåa.

Hemma mot AFC Eskilstuna så förväntade sig de flesta en trepoängare för AIK.

Men det var AFC som inledde målskyttet när Mohamed Buya Turay stod för ett drömmål som kan komma att kandidera om årets mål - då han fintade bort Per Karlsson och sedermera även en utrusande Oscar Linnér. 

Olsson kvitterade i andra

I den andra halvleken hade AIK kniven mot strupen, och Kristoffer Olsson plockade bort en stor del av knivens egg när han direktsköt in kvitteringen efter en fin framspelning från Chinedu Obasi.

Efter det jagade AIK ledningsmål, men Alireza Haghigi i AFC:s målbur räddade samtliga AIK:s försök, och ett oväntat poängtapp var ett faktum.

AIK valde att starta matchen med Henok Goitom, Chinedu Obasi och Nicolas Stefanelli från start.

– Tanken var att vi skulle få dynamik i anfallsspelet men det blev precis tvärtom. Vi blev stillastående vilket är jättetrist. Vi testade att spela med en annorlunda form (3-4-3) idag men får inte effekt av det i första halvlek. Vi gör ett bättre försök i andra halvlek, har bättre rörelse, hotar mer och får Henok rättvänd. Vi skapar tillräckligt för att vinna matchen, säger Rikard Norling och fortsätter om AIK:s svaga hemmafacit i år.

– I grund och botten är det för dåligt. Men jag får analysera det noggrannare innan, jag kan inte ge ett exakt svar direkt efter en match mot AFC.

I AFC:s läger var det desto muntrare efter matchen.

– Vi gjorde ett bra jobb i dag. Vi höll nere antalet AIK-chanser och skapade lägen att kontra. I andra halvlek var det tuffare, men vår målvakt gjorde det mycket bra. Det här var ett stort steg för oss. Även om det bara var en poäng så var det viktigt psykologiskt sett, säger tränaren Mike Jolley.

Jolley om Turays solomål:

– Han gjorde ett fint mål mot Djurgården och det här var nästan ännu finare. Vi är väldigt glada att ha honom i laget, han kommer gå långt i sin karriär.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag