Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s derbysmäll: Ser ut att missa

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Tarik Elyounoussi avstängd mot Hammarby. Nu kommer nästa bakslag: Daniel Granli ser ut att missa derbyt på grund av skada.

– Han är sannolikt borta, säger Rikard Norling.

AIK åker till Tele 2 arena på söndag för att ta sig an Hammarby. Men Rikard Norling tvingas klara sig utan avstängde Tarik Elyounoussi och även Daniel Granli som dras med en underkroppsskada.

– Tarik (Elyounoussi) är borta för avstängning och Daniel Granli sannolikt också för det han var borta för sist. I övrigt som det ser ut just nu så är alla tillgängliga, säger Rikard Norling till SportExpressen.

Norling: ”Vi har flera alternativ”

Hur går tankarna kring att Elyounoussi är avstängd. Hur resonerar du kring ersättarna?

– Vi har ett antal spelare som är kapbala att spela på den positionen. Vi har säkert en tre eller fyra stycken som skulle kunna gå in där, vi har börjat förbereda de scenarion som vi ska spela på.

Är Nabil Bahoui ett alternativ?

– Ja, han är ett alternativ absolut.

Om Bahoui spelar i pocketrollen, vad tillför han spelmässigt?

– För att vara tydlig här, om han spelar där, så pratar vi mer om hans instinkter. Han är en forcerande spelare och väldigt kraftfull på alla sätt. Många som följer AIK vet nog skillnaden på Bahoui och Sebastian (Larsson). Det blir ett hypotetiskt resonemang, vi får se vilken väg vi väljer.

Bahoui: ”Börjar bli dags för 90 minuter”

Nabil Bahoui ser sig själv främst som anfallare men spelar gärna pocketrollen om han får chansen på söndag mot Hammarby.

– Jag ser mig som en anfallare, men vi får se hur Rikard har tänkt ställa upp. Det var en månad sedan jag landade i Sverige och det har gått fort. Det har varit en balansgång hur jag matchats, vissa gånger har jag spelat i Europa men vilat i allsvenskan. Det har varit för att inte få bakslag. Men jag har känt länge nu att det börjar bli dags för 90 minuter. Jag har tränat bra hela veckan så vi får se, säger Bahoui och fortsätter.

– Det spelar ingen roll vart jag spelar. Rikard avgör vart jag hamnar på planen och jag spelade båda matcherna mot Celtic på mittfältet, det ska inte vara några problem.