AIK:s bomb – gör klart med Bahoui och Michel

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK är bara detaljer från en dubbelvärvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter är AFC Eskilstunas mittback Felix Michel och Nabil Bahoui små detaljer från att bli klara. 

Allt talar för att duon presenteras som ”Gnagets” nästa värvningar inom den närmsta veckan.  

Det var den 31 maj som SportExpressen kunde avslöja att Nabil Bahoui var högaktuell för en comeback i AIK. Detta efter en tid i holländska De Graafschap, dit han gick på ett korttidskontrakt. Men när laget åkte ur Eredivise var det inte aktuellt för ”Nabbe” att stanna. 

Han har alltså varit klubblös sedan i maj, men har haft ett par andra alternativ än AIK, där England varit ett av spåren. 

Nabil Bahoui klar för AIK

Men enligt SportExpressens uppgifter blir det en återkomst i AIK, om inget oförutsett inträffar de närmaste dagarna. AIK har under en längre tid jobbat för att få Bahoui tillbaka till klubben och både sportchefen Björn Wesström och tränaren Rikard Norling har hyllat spelaren den senaste tiden. 

– Vi har kontakt med ”Nabbe” och har alltid haft en bra relation med honom. Ibland passar det bra när man ska värva tillbaka en spelare, ibland passar det inte. Vi vet om hans situation nu och sedan får vi se. 

– De närmaste veckorna får väl utvisa vad som händer, vad han vill och vad vi vill, sa Wesström också den 31 maj. 

Nobbar klubbar i England

Nu är parterna i princip klar med förhandlingarna och det återstår bara ett par små detaljer innan övergången blir helt klart. ”Nabbe” har även haft klubbar i engelska The Championship som velat värva honom, men hans förstval har varit att få komma hem till AIK. 

Om allt går i lås, vilket det väntas göra inom kort, blir det Nabil Bahouis tredje sejour i AIK. Bahoui gjorde elva matcher, tre mål och två framspelningar för AIK förra säsongen då laget tog sitt första SM-guld sedan 2009, innan han senare skrev på för De Graafschap. 

Överens med Michel

Samtidigt är AIK också nära att göra klart med AFC Eskilstunas mittback Felix Michel. Parterna är överens om övergångssumman och det som återstår är ett par små detaljer i spelarens personliga kontrakt. Michel har varit en nyckelspelare i AFC under en längre tid, men Eskilstuna har en hårt pressad ekonomi och ser ut att behöva sälja en del spelare. 

AIK hoppas presentera Michel och Bahoui inom den närmaste veckan. 

SportExpressen har förgäves sökt AIK:s sportchef Björn Wesström för en kommentar.