Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK:s besked: Viktiga kuggen har förlängt

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Han togs ut i Janne Anderssons landslag under 2021 och var bärande i den allsvenska tvåan AIK.

Under nyårsnatten meddelade klubben att Alexander Milošević har skrivit på ett nytt, långt, kontrakt.

Säsongen 2021 slutade med en målskillnadsaffär om SM-guldet mot Malmö FF.

Nu fortsätter AIK att rusta för att återigen försöka utmana om SM-guldet.

För efter att klubben i mellandagarna presenterat en förlängning av landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldts kontrakt, vilket SportExpressen tidigare avslöjat, är nu ytterligare en pusselbit lagd.

Mitt i nyårsfirandet, på tolvslaget, meddelade klubben även att mittbacken Alexander Milošević blir AIK trogen. 

– Alex är en bärande spelare som i den vackra svartgula tröjan alltid står för 100% inställning, med det gör han inte bara sig själv bättre utan även sina lagkamrater. Jag är glad och stolt att han väljer att fortsätta sin resa i AIK. AIK och Alexander Milošević är en bra och fin kombination, säger sportchefen Henrik Jurelius i ett pressmeddelande.

Milošević debuterade i klubben 2011 och har sedan dess representerat densamma under flera sejourer. En av dem resulterade bland annat i ett SM-guld 2018. Totalt har han gjort 148 matcher för klubben, inklusive de 27 han spelade i allsvenskan förra säsongen.

Skriver långt kontrakt: 

På meritlistan har han även sju A-landskamper och ett U21 EM-guld.

Med andra ord är det en rutinerad kugge som AIK kan addera till 2022 års lagbygge.

– AIK är mitt hem och kärleken från supportrarna gör mig motiverad varje dag. Både klubben och jag vill framåt och sättet som vi tog oss an matcherna i slutet av säsongen gav mig mersmak. Vi har en bra mix i laget med rutinerade spelare tillsammans med många unga spelare med otroligt stor potential, och det är härligt att se alla talanger som kommer fram i akademin. Jag är inte här för att slappna av utan nu lägger vi in en växel till, säger Milošević.

Det tidigare kontraktet var skrivet på ett plus två år och de två tilläggsåren kunde aktiveras efter förra säsongen. Men nu skriver Milošević i stället på ett kontrakt över tre plus ett år. Det vill säga över säsongen 2025.

29-åringen har även representerat Besiktas och Rizespor i Turkiska högstaligan, Darmstadt och Hannover i Bundesliga, Nottingham Forrest i Championship samt Vejle i den danska högstaligan.

Sebastian Larssons besvikelse efter andraplatsen