Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK:s besked efter näthatet

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oscar Linnér fick motta hatiska kommentarer efter missen mot Braga i Europa League.

Nu har klubben krävt bättring från näthatarna. 

AIK åkte på en tung förlust i kvalet till Europa League mot Braga. Avgörandet kom på stopptid av förlängningen då portugiserna tryckte in 2-1 (totalt 3-2) efter en rörig situation i straffområdet. Förlusten följdes av hätska kommenterar på klubbens Instagram-konto där den största ilskan riktades mot målvakten Oscar Linnér, som gjorde ett misstag vid Bragas kvitteringsmål till 1-1. Kommentarsfältet till det aktuella inlägget stängdes senare ner, men Linnér fick motta liknande påhopp via sitt eget konto.

Oscar Linnér offer för näthat

Nu har AIK:s ledning satt ner foten mot näthatet. I gemensam skrivelse, undertecknad av Björn Wesström (sportchef herr), Christer Lundin (sportchef dam), Leif Karlsson (sportchef ungdom), Per Bystedt (styrelseordförande), Mikael Ahlerup (vd), kräver man bättring i framtiden. 

"AIK Fotboll vill med denna publicering tydligt visa att klubben tar avstånd från all form av personangrepp och näthat riktat mot samtliga inom AIK Fotboll. Det som vi har sett efter en del matcher i några av spelarnas flöden på sociala medier är oacceptabelt", skriver ledningen. 

"Ingen lyfts av personangrepp"

"Om misstag av spelare/ledare ska innebära att man ska behöva utsättas för personangrepp och näthat är vi på fel väg. För om någon tror eller förväntar sig att spelare/ledare lyfts mänskligt och sportsligt av att spelaren/ledaren i fråga får personangrepp och näthat direkt riktat mot sig så är det helt fel. Vi tror att alla förstår att ingen lyfts av att en lagkamrat eller medarbetare får personangrepp och näthat direkt riktat mot sig."

AIK avslutar med att tacka alla supportrar som stått upp emot den fräna tonen i vissa inlägg. 

"Att tro eller förvänta sig att spelare/ledare ska 'ta eller tåla' dessa personangrepp och näthat för att spelaren/ledaren i fråga spelar i AIK Fotboll och att det skulle ingå att ta även personangrepp och näthat så är det också helt fel. Ingen, oavsett yrke, ska på sina sociala medier behöva ta emot den typ av personangrepp som skett under den senaste tiden mot representanter för AIK Fotboll", skriver AIK.