Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK:s besked – om Lustig och Larsson

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Mot Häcken saknades landslagsspelarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson.

Men inför hemmamatchen mot Varberg på lördag är de båda spelarna tillbaka i AIK:s verksamhet.

– De har varit i träning under veckan, säger tränaren Bartosz Grzelak.

AIK tar emot Varberg på lördagen, inför drygt 15 000 hemmasupportrar på Friends arena. I den senaste matchen mot Häcken hade landslagsspelarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson inte anslutit till AIK:s trupp ännu.

Men mot Varberg är de uttagningsbara. Tränaren Bartosz Grzelak är dock kryptisk om de kommer att vara med i truppen eller inte.

– Det får vi se när truppen levereras i morgon. De har varit i träning under veckan, säger han. 

Marcus Berg meddelade under dagen att han har valt att avsluta landslagskarriären. Men det är inget som Grzelak har pratat med sina landslagsspelare om.

– Jag har faktiskt inte pratat någonting om det. Det är ingenting som är viktigt för mig just nu, det blir relevant vid nästa landslagsuppehåll, men jag har inte ställt några frågor.

Vill man inte prata om landslaget efter uttåget ur EM?

– Nej, inte för min del. För min del är det att de är i AIK, det är det som är viktigt. Självklart har vi snackat lite grann om hur de mår. Men 95 procent av kommunikationen har varit kring det vi gör i AIK. Det är mer att vi har uppdaterat dem om vad vi har gjort när de har varit borta på EM, säger Grzelak.

Grzelak: ”Jag är inte alls orolig”

I den senaste matchen var mittbacken Alexander Milosevic skadad och Per Karlsson ersatte honom, men det var inte en lyckad match för ”Pertan” som tydligt förlorade en löpduell vid 2-0-målet. I matchen mot Varberg är Milosevic tillbaka.

– Samtliga mittbackar är tillgängliga och uttagningsbara, förutom Haliti, sen handlar det om att ta ut de som är fysiskt kapabla att spela 90 minuter. Jag är inte alls orolig för mittbackssituationen.