Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK: "Vi har faktiskt fått en bättre start i år"

Daniel Sjöberg intervjuar AIK:s vd Thomas Edselius.

AIK har fått en tung start på säsongen och har trycket på sig inför derbyt mot Djurgården.

Men tränaren Andreas Alm får stöd av klubbens vd Thomas Edselius.

– Det räcker med att Andreas förlorar en träningsmatch så höjs röster för att han ska avgå, säger Edselius ironiskt.

Fyra poäng på tre matcher. Så har AIK:s säsongsinledning sett ut.

Men tränaren Andreas Alm tycker varken att starten varit bra eller dålig.

– Vi har en seger, en förlust och en oavgjord, jag tycker det verkligen är mittemellan bra och dåligt. Det får alltid ses i förhållande till det lag som är bäst också, säger han.

"Det känns lite tidigt"

Alm stöttas också av sin vd Thomas Edselius.

– Vi har faktiskt fått en bättre start i år än förra året. Det känns lite tidigt att döma ut den här säsongen redan. Man ska ha i bakhuvudet att det räcker med att Andreas förlorar en träningsmatch så höjs röster för att han ska avgå, säger Thomas Edselius ironiskt.

Han berättar för SportExpressen.se att vad som helst kan hända i ett derby – och att det känns helt jämnt mellan lagen inför onsdagen.

– Det finns en rivalitet mellan oss och Djurgården som är 123 år gammal, så det är klart det känns extra. Vi vill vinna matchen på onsdag, så är det. Jag vill vinna den.

"Man vill bli hänförd av stämningen"

Att matchen spelas på konstgräs är inget som Andreas Alm tror spelar någon roll. AIK har haft de flesta av sina träningar den här säsongen på konstgräs.

– Just i dagsläget är vi nog ett konstgräslag. Vi tränar på Tele 2 i morgon och förbereder oss på det sättet, säger Alm.

Han vet också vad han har att vänta sig från publiken.

– Man vill bli hänförd av stämningen varje gång man går in till ett derby. Man måste ha möjlighet att njuta av det. Jag har öppna sinnen för akustiken och våra supportrar när jag kommer till Tele 2 arena.