Stefan Silva. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNStefan Silva. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Stefan Silva. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Stefan Silva. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅNStefan Silva. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Stefan Silva. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNFoto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
 Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

AIK värvar – anfallaren återvänder till Sverige

Publicerad

Stefan Silva är klar för AIK. 

Anfallaren värvas in till den här säsongen - och klubben hoppas presentera den förre Palermo och Sundsvallsspelaren den här veckan. 

Dagen före nyårsafton kunde SportExpressen avslöja att Stefan Silva var nära en övergång till AIK. Detta efter att han brutit kontraktet med italienska Palermo, som han gick till i januari 2017. Då köptes han loss från Gif Sundsvall och gjorde så att "Giffarna" fick ett välkommet tillskott till den annars så ansträngda ekonomin. 

Stefan Silva värvas av AIK 

I Palermo hade han dock en tung första tid och var skadad. Klubben hade som vanligt stor ruljans på tränarsidan och när sedan klubben degraderades till Serie B valde många spelare att lämna klubben. 

För några veckor sedan stod det också definitivt klart att Silva och Palermo bröt kontraktet. Enligt SportExpressens uppgifter är nu övergången till AIK helt klar. Han går till "Gnaget" som bosmanspelare och väntas presenteras i dagarna. Planen är att AIK ska gå ut med värvningen den här veckan. 

AIK:s sportchef Björn Wesström ville inte kommentera något kring värvningen av Stefan Silva och den 30 december och sa han så här: 

– Spekulationer om spelare som inte spelar i AIK är inget jag kommenterar. 

Sedan tidigare har AIK gjort klart med Enoch Kofi Adu och högerbacken Robert Lundström, som även han har ett förflutet i Gif Sundsvall. Dessutom har AIK skrivit ett nytt kontrakt med Oscar Linnér och även värvat BP:s förstemålvakt Budimir Janosevic. 

AIK vill värva mittfältare 

AIK siktar nu på att främst ta in en central mittfältare där bland annat Panos Dimitraidis har nämnts som en tänkbar ersättare till Johan Blomberg, som i december valde att lämna AIK för att skriva på för Colorado Rapids i MLS. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag