Anfallaren klar för AIK inför premiären

Kolbeinn Sigthorsson under EM
Foto: CLAUDE PARIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Kolbeinn Sigthorsson
Foto: STRINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

AIK värvar Kolbeinn Sigthorsson. 

Enligt SportExpressens uppgifter presenteras den isländske anfallaren i samband med den allsvenska premiären mot Östersund i morgon eftermiddag. 

Det var i torsdags som SportExpressen kunde avslöja att den isländske anfallaren Kolbeinn Sigthorsson bara var detaljer från att skriva på för AIK. Han hade då varit och besökt klubben och bland annat fått en rundtur på Friends arena och på träningsanläggning Karlberg. Förhandlingar om spelarens personliga kontrakt pågick då och han genomgick också den obligatoriska läkarundersökningen. 

Kolbeinn Sigthorsson klar för AIK 

Isländska medier hade tidigare skrivit om att även Djurgården skulle vara med i bilden angående Sigthorsson. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu parterna överens om ett kontrakt och de sista detaljerna gjordes klart i går. Kolbeinn Sigthorsson reser under söndagen till Stockholm och kommer att presenteras i samband med AIK:s allsvenska premiär mot Östersund i morgon eftermiddag. 

Kommer från Nantes 

Anfallaren har gjort 48 A-landskamper för Island och har noterats för 23 mål. Det mest minnesvärda målet är så klart det från åttondelsfinalen i EM 2016.

Sigthorsson gjorde då det mål som sen skulle visa sig bli matchavgörande när Island sensationellt slog ut England ur turneringen.

29-åringen kommer senast från en sejour i franska Nantes FC. Sedan tidigare har AIK gjort klart med finländske mittfältare Saku Ylätupa, norska mittbackarna Daniel Granli och Magnar Ödegaard. AIK har även hämtat tillbaka Chinedu Obasi och köpt loss estniske mittbacken Karol Mets från NAC Breda i Holland. 


FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger