Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK värvar målvakt: "Det är en stor ära"

Budimir Janosevic är klar för AIK. Foto: / BILDBYRN

SportExpressens avslöjande stämde.

AIK har värvat Budimir Janosevic från IF Brommapojkarna. 

Budimir Janosevic, som kom till IF Brommapojkarna från FK Spartak Subotica, var med och spelade upp laget till allsvenskan den gångna säsongen. Han stod för hela åtta nollor under sin tid i klubben. 

Nu har han skrivit på för AIK – som samtidigt förlängt med förstemålvakten Oskar Linnér.

– Budimirs egenskaper och personlighet gör att vår målvaktsbesättning kommer innehålla en skarp konkurrenssituation vilket vi tror är nästa steg i att utveckla både individerna och spelet. Budimirs spel i BP under den gångna säsongen lade grunden för att de kvalificerade sig för allsvenskan 2018, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande. 

Janosevic klar för AIK

Janosevics kontrakt sträcker sig till 2020. 

– Det är en stor ära för mig att få möjligheten att spela för en klubb med så mycket historia och förväntningar på sig som AIK. Jag är här för att vinna titlar och att kontinuerligt spela europacuper tillsammans med resten av spelarna och ledarna. Klubben har de bästa supportrarna, den bästa arenan samt fantastiska förutsättningar och vi behöver vara fokuserade, dedikerade och arbeta hårt för att skriva en fin historia de närmaste åren. Jag kan lova att jag kommer att ge allt för AIK, säger Budimir Janošević.

Det händer onekligen saker på målvaktsfronten i AIK. Kenny Stamatopoulos har förlängt sitt kontrakt, och med detta fått en ny roll. Stjärnan kommer både att vara registerad målvakt och fungera som målvaktstränare. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!