Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK värvar – förstärker med afrikansk talang

Suffian Kalokoh har tränat med AIK under vintern.Foto: AIK Fotboll. / aikfotboll.se / AIK Fotboll

UPPGIFTER: Suffian Kalokoh är klar för AIK, det skriver Fotboll Direkt.

18-åringen kommer närmast från Bo Rangers, dit han varit utlånad från AIK:s samarbetsklubb i Sierra Leone, AIK Freetong. 

– Han har egenskaper som intresserar oss, sade chefscouten Tobias Ackerman om Kalokoh i januari.

Sierraleoniern har provtränat med AIK sedan i slutet av januari och har bland annat deltagit i träningsmatcherna mot Gif Sundsvall och nu senast mot Rostov. 

Två insatser som alltså ska ha imponerat så pass mycket på AIK:s sportsliga ledning att de nu väljer att satsa vidare på honom. 

Muntligen överens

Fotboll Direkt skriver att AIK kommer skriva kontrakt med forwarden under de närmsta dagarna och att AIK och AIK Freetong muntligen är överens om övergången. 

AIK:s chefscout Tobias Ackerman kommenterade Kalokohs provspel i januari så här via klubbens webbplats: 

– Vi har fått möjligheten att titta på Suffian i vår verksamhet under en lite längre period än normalt och det tror vi är bra med tanke på hans unga ålder och att han inte varit i Europa tidigare. Han har egenskaper som intresserar oss och har gjort en del mål i Premier League i Sierra Leone. 

Otäcka skadan – när han räddar straff mot AIK

Varning för otäcka bilder.