Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK värvar 17-åring: ”Var ingen tvekan”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Lucas Forsberg är klar för AIK.

Den 17-årige högerbacken kommer närmast från Sollentuna FK i ettan norra och har skrivit kontrakt över säsongen 2023.

– Direkt när jag hörde om AIK:s intresse var det ingen tvekan, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

AIK är på jakt efter en anfallare men det hindrar inte klubben från att värva på andra positioner.

Under måndagskvällen meddelade AIK att man är överens med Sollentuna om en övergång för högerbacken Lucas Forsberg, född 2003.

– Det är en stor ära att få möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare i AIK. Jag är väldigt stolt över att få tillhöra denna klubb, det har alltid varit en stor dröm sedan jag var liten, säger Lucas Forsberg.

AIK värvar Lucas Forsberg

Forsberg fortsätter:

– Direkt när jag hörde om AIK:s intresse var det ingen tvekan om att det var hit jag ville gå. Jag ser fram emot att få spela framför alla supportrar och sätta i gång med att arbeta tillsammans med laget.

– Lucas är en ung spelare med viss seniorerfarenhet, han är högerfotad och offensivt balanserad. Utgångspositionen är till höger, men han har även spelat till vänster i backlinjen. Det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling i AIK, säger AIK Fotbolls sportchef Henrik Jurelius.

Trots sin ringa ålder har Lucas Forsberg hunnit samla på sig erfarenhet av seniorfotboll eftersom han spelade 13 matcher från start för Sollentuna i ettan norra förra säsongen.