Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURESFoto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
 Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES

AIK varnar för falska biljetter

Publicerad

AIK möter Dalkurd i den allsvenska premiären och biljettförsäljningen drar i gång inom kort har klubben meddelat. Men nu utfärdar AIK en varning för bluff-företaget Viagogo.

Anledningen är att de uppger sig för att sälja biljetter.

"Vi vill utfärda en varning för bluff-företaget viagogo som uppger sig ha biljetter till den Allsvenska premiären", skriver AIK på Twitter.

Allsvenskan närmar sig med stormsteg och premiären är ungefär en och en halv månad bort. AIK ställs mot Dalkurd på Friends arena men biljettförsäljningen har ännu inte dragit i gång, har klubben meddelat.

Men bara några veckor innan biljettförsäljningen släpps går AIK ut på Twitter och utfärdar en varning för ett företag som uppger sig för att sälja falska biljetter till premiärmatchen.

"Vi vill utfärda en varning"

"Vi vill utfärda en varning för bluff-företaget viagogo som uppger sig ha biljetter till den Allsvenska premiären mot @DalkurdFF", skriver AIK.

AIK skriver också att företaget säljer de falska biljetterna till kraftiga överpiser och uppmanar alla intresserade att vända sig till klubben för att köpa biljett till matchen.

"Man säljer dessutom till kraftiga överpriser. Biljetterna är ännu inte släppta".

https://twitter.com/aikfotboll/status/961567795493376000

Även Dalkurd har gått ut på sitt officiella Twitter-konto med samma budskap.

https://twitter.com/DalkurdFF/status/961581900975562752
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag