Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag trodde Bajen hade vunnit ligan”

Nabil Bahoui. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Milosevic. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

AIK leder allsvenskan.

Detta efter att ha besegrat Sirius hemma på Friends med 2-0 – där Nabil Bahoui gjorde en jättematch.

– Det känns bättre för varje dag som går, säger Bahoui.

AIK-fansen hade all anledning att jubla på fredagskvällen, när laget ställdes hemma mot Sirius. För gästerna gick det dock tungt direkt – i den åttonde minuten grinade Jesper Arvidsson illa, tog sig för benet och tvingades bryta matchen.

Och kort därefter kunde AIK ta ledningen när Nabil Bahoui läckert placerade in 1-0 med en bredsida, på ett inlägg från Anton Saletros.

Samme Nabil Bahoui var även framme vid AIK:s 2-0-mål i början av den andra halvleken. Stjärnmittfältaren regisserade hela anfallet från start, och kunde till slut lägga in bollen i öppen kasse.

Nu leder AIK allsvenskan

Dessförinnan hade Sirius tvingats till ytterligare två byten, och fick en tung fortsättning på matchen. Uppsala-lagets bästa chans kom i slutet av den första halvleken, där Philip Haglund fick en jättechans att kvittera – men sköt över.

– Det känns bättre för varje dag som går, jag hade nog kunnat spela 90 minuter i dag men 86 är okej. Jag har i alla fall inga känningar och ingen kramp, så det känns bra.

– Vi har ett bra go i hela klubben.

Hur lyckas ni bibehålla det trots alla skador och sjukdomar ni drabbats av? 

– Det känns som att vi enas mer som ett lag. Vi har ett fantastiskt stöd på läktaren och jag tror aldrig det har varit så positivt runt klubben. Det är nytt, både för mig och för många andra men det gäller att vi fortsätter så.

Alexander Milosevic öste beröm över Bahoui efteråt.

– Nabbe springer och kämpar mycket. Han går in i duellerna. Det är en eloge till Nabbe för det hårda jobbet. Ibland kan man känna att det inte lossnar, men till slut får man göra två mål. Jag tycker han blivit ännu bättre efter att ha varit utomlands. Han fortsätter göra de grejerna som han är bra på. Det han visade i dag är Nabbe-klass.

Och samtidigt hyllar han gruppdynamiken i AIK.

– Vi har en grymt bra lagsammanhållning. Det är den bästa sammanhållningen jag känt i ett AIK-lag men även andra lag som jag har spelat i. Det är jävligt kul att vara här och spela med grabbarna och förhoppningsvis skörda framgångar tillsammans.

Hur långt känner ni att det här kan räcka?

– Det är alltid guld som gäller. Varje år. Det är bara kolla mina gamla intervjuer. Det är bara guld som gäller. Det är så i AIK. Vi siktar aldrig på topp fem. Nu har vi startat bra och det är positivt.

Det är derby på söndag mellan Djurgården och Hammarby. Ni kan behålla serieledning beroende hur det går där. Vad hoppas du på?

- Leder AIK serien?

Milosevic: "Trodde Hammarby vunnit ligan"

Ja, AIK leder.

- Inte Bajen? Okej, okej. Jag som trodde att Hammarby hade vunnit ligan. Haha. Jag ska vara ärlig. Jag bryr mig inte. Vi är fokuserade på att vinna våra matcher. 

– Det är kul att driva lite. Jag såg något med Jiloan Hamad på Twitter att vi spelar tråkigt, men det är kul. Jille pratar så mycket så det ska bli skönt att tysta honom.

På frågan om Milosevic är övertygad om Hammarbys kvaliteter svarar mittbacken:

- Nej, men det är kul. Jag känner många där och de har kvaliteter. Men storebror är i gång nu, säger han och skrattar.

AIK leder allsvenskan en poäng före Hammarby, som har en match mindre spelad.

– Jag har inte tänkt så mycket på det men det är skönt. Vi har fått en bra start i år och det brukar man väl inte säga som AIK:are, säger Nabil Bahoui.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.