Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jublade – trots att jag var i motståndarlaget”

Kenny Pavey hyllades med egen ramsa i sin sista match.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Pavey i AIK-tröjanFoto: NILS PETTER NILSSON
Tarik Elyounoussi blev tremålsskyttFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Pavey efter sin sista match i AIKFoto: NILS PETTER NILSSON

AIK körde över Enskede på Friends arena. 

”Gnaget” vann med hela 7-0 i cupmatchen - efter tre mål av Tarik Elyounoussi. 

Matchen var förre AIK-spelaren Kenny Paveys avskedsmatch, då 40-åringen beslutat sig för att avsluta fotbollskarriären. 

Han hyllades med en egen ramsa av Norra Stå. 

- Jag är extremt stolt över vad jag åstadkom i AIK förhoppningsvis har man gett något tillbaka till fansen, säger Pavey. 

Den allsvenska säsongen avslutades förra helgen där Djurgården fick fira SM-guld efter 2-2 mot IFK Norrköping på Östgötaporten. AIK:s säsong höll dock i sig till den här helgen då en hängmatch i Svenska cupen mot Enskede stod på schemat. 

Storseger avslutade AIK:s säsong 

AIK hade inga problem att köra över division II-klubben och vann med komfortabla 7-0. Tarik Elyounoussi gjorde två mål och Sebastian Larsson gjorde ett och den svenske landslagsmannen låg också bakom 4-0-målet som skrevs som ett självmål. 

Kenny Pavey avslutade karriären 

Matchen var också förre AIK-spelaren Kenny Paveys sista match i karriären. Pavey, som numera är högerback i Enskede IK, har en gedigen allsvensk karriär bakom sig med bland annat över 200 matcher i AIK. Han spelade i AIK mellan åren 2006-2011 och 2014-2015 och var med och vann både SM-guld och cuptiteln 2009. 

Hyllades av AIK:s spelare och ledare 

Pavey hyllades också av AIK:s supportrar på Norra stå. I den 75:e minuten sjöng Norra stå: ”Kenny längtar hem till AIK” i någon minut. När Pavey byttes ut i den 87:e minuten fick han ytterligare hyllningar. Han fick stående ovationer från publiken och bland annat hela AIK:s ledarstab och flera spelare ställde sig upp och applåderade när han lämnade planen. 

”Blev glad av hyllningarna”

- Man blev glad när man såg hyllningarna och att när jag vann en tackling så jublade de, trots att jag var i motståndarlaget. Jag hade en fantastisk tid i klubben och har många fina minnen från AIK-tiden och förhoppningsvis kunde jag ge tillbaka till fansen och ge dem fina minnen under min tid i klubben, säger han. 

 Tom Strannegård, 17, fick sätta slutresultatet 7-0 med sitt mål i den 90:e minuten. 

Pavey på AIK:s guldfest efter SM-guldet 2009

Kenny Pavey var med i AIK:s guldlag för tio år sedan. Så här såg det ut då.