AIK Tifo: "Tvungna att stoppa verksamheten"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Joel Marklund / Bildbyrån
Foto: Johanna Lundberg

AIK Tifo har figurerat på AIK:s läktare i 16 år.

Men nu meddelar föreningen att man stoppar verksamheten.

"Detta är inte en bojkott som sådan utan enbart ett konstaterande av vad vi upplever som ovärdiga arbetsvillkor", skriver AIK Tifo på sin hemsida.

AIK Tifo uppger främst två anledningar till att de inte längre har möjlighet att fortsätta driva sin verksamhet.

De har svårt att hitta en tillverkningslokal, och upplever att det blivit svårare att förvara sina saker på Friends arena.

"Under årens lopp har man tillverkat dessa i en mängd olika lokaler samt diverse ytor utomhus. De senaste åren har det blivit allt svårare att få tag på ytor att nyttja som är inomhus. Trots letande har förslag på såväl små som stora lokaler lyst med sin frånvaro. Lägg där till ett trilskande arenabolag så har vi under de senaste åren haft svåra förhållanden, men på ren motivation har vi ändå lyckats utföra tifon som vi känner stolthet över. Idag känner vi inte längre att vi har den möjligheten", skriver föreningen på sin hemsida.

"Det är omöjligt att fortsätta"

AIK Tifo menar att de inte har en vettig förvarings inne på Friends arena. De menar också att det har blivit svårare för dem att få tillgång till arenan, eftersom arenabolaget börjat fakturera AIK Fotboll för de tider som föreningen håller till på arenan. De har också vänt sig till AIK i frågan om förvaring på arenan.

"Att både sakna tillverkningslokal samt att sakna en vettig förvaring gör att vi i dagsläget känner att det är omöjligt för oss att fortsätta verksamheten. Klubbledningens ovilja att försöka hjälpa oss lösa situationen samt arenabolagets illvilja gentemot oss gör att vi känner oss tvungna att lägga verksamheten på is tills situationen är löst. Vi känner inte längre att vi kan utföra de tifona vi vill göra och vi vill inte fortsätta då det skulle resultera i tifon vi inte känner någon stolthet över. Men då vi ändå räknar med en lösning i sinom tid så kommer vi att fortsätta skramla inför matcherna", skriver föreningen.


SportExpressen söker representanter för AIK och arenabolaget på Friends arena.