Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Nöjd med de som knackar på dörren”

Stefan Silva gjorde 2-0 för AIK Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Henok Goitom Foto: MAXIM THPRÉ / BILDBYRÅN

En vecka kvar till allsvensk premiär.

Då såg AIK ut att vinna mot BP i genrepet - efter Stefan Silvas mål.

Men i den 94:e minuten satte BP 2-2 efter mål av Albin Linnér.

– Jag är faktiskt nöjd med många av spelarnas insatser, speciellt de som står och knackar på dörren, säger Rikard Norling.

På söndagen ställdes AIK mot BP på Friends arena i en träningsmatch inför den allsvenska premiären som är om en vecka. AIK:s tränare Rikard Norling valde att möblera om en del i startelvan.

BP tog ledningen

Stefan Silva var tillbaka från start för första gången sedan träningsmatchen mot Gif Sundsvall i januari efter att ha nyligen återvänt till A-lagets verksamhet då han under ett par veckor stått utanför truppen och i stället tränat med Vasalund.

Dessutom fick unge Adam Ben Lamin chansen i trebackslinjen med Daniel Granli och Magnar Ödegaard.

Matchen då? Gästerna BP fick en kanonstart på matchen. Redan i den 10:e matchminuten nickade Oscar Pehrsson in 1-0 på hörna bakom Budimir Janosevic.

Stefan Silva kramas om av sina lagkamrater efter sitt 2-1-mål. Foto: MAXIM THPRÉ / BILDBYRÅN

Men drygt fyra minuter senare kom kvitteringen. 

Silva hittade Henok Goitom med en fin djupledspassning och AIK:s lagkapten serverade Chinedu Obasi i straffområdet som distinkt satte 1-1 mellan benen på Rasmus Emanuelsson i BP-målet.

– Jag tycker att han blir vassare och vassare för varje minut som går, säger Rikard Norling om Obasis insats.

Stefan Silva vände på matchen

AIK fortsatte att skapa chanser och det mesta handlade om Obasi i den första halvleken som skapade oro i BP-försvaret.

I den 40:e minuten nickade Obasi fram Silva i straffområdet som placerade in 2-1 med vänsterfoten - och AIK hade därmed vänt på tillställningen.

– Det var kul att få spela match och spela med grabbarna, säger Stefan Silva.

Silva fortsätter:

– Det var ett bra inlägg av Panos och en fin assist av Obasi, det var bara att slå in den. Det är alltid kul att göra mål och ligga bakom poäng. Det var roligt.

Men BP kvitterade med sekunder kvar

Den andra halvleken bjöd på en del chanser åt bägge hållen. BP var nära att göra 2-2 genom Johan Falkmars nick, men bollen gick precis utanför stolpen.

Men i den 94:e minuten hittade BP till slut kvitteringen.

Albin Linnér, som har ett förflutet i AIK, placerade in 2-2 efter en fin passning in i straffområdet vilket också blev slutresultatet.

Rikard Norling nöjd med insatsen

Trots resultatet var Rikard Norling nöjd med insatsen.

– Vi spelar stundtals ganska bra faktiskt. Vi borde ha vunnit matchen men det gör vi inte till slut. Men vi spelar inte i dag för att säkerställa något resultat, det påverkar naturligtvis. Jag är faktiskt nöjd med många av spelarnas insatser, speciellt de som står och knackar på dörren, säger Rikard Norling.

Ett fall framåt?

– Ja, från första halvlek ungefär likvärdigt mot AFC. Generellt, ja absolut. Vi spelar mer och mer logiskt och bättre och bättre.

Vad säger du om Stefan Silvas insats?

– Jag tycker att han gör en jäkligt bra insats. Det känns bra att ta med den här prestationen in i serien, han har en teknisk förmåga som ligger lite utöver det vanliga som är intressant att ha i den positionen.

Även Henok Goitom var nöjd med prestationen, trots 2-2 i genrepet, och passade på att hylla målskytten Silva.

– Han sa att han hade 30 minuter i sig innan matchen, men jag sa till honom att ”köra på”. Det enda sättet att komma tillbaka är att få matchminuter i sig, även om man känner att man är trött. Det slutade med att han gjorde mål och blev matchens lirare. Det är skönt för honom att komma in i det igen efter det som hänt. Nu är han med i laget och jag tror att han känner att han kan konkurrera.

Silva: ”Skönt att få veta att jag höll”

Silva känner sig nöjd med insatsen.

– Det var tufft. Jag har fått köra på ganska hårt nu i veckan och blivit ganska trött av hård träning. Jag var lite orolig och visste inte var jag stod någonstans. Det var skönt att veta att jag höll i 75 minuter, säger målskytten.

Hur känns det i pocketrollen?

– Jag känner mig trygg både som pocket och anfallare. Pocket kanske passar mig bättre då jag får komma lite mer rättvänd.

 

Startelvor:

AIK: Budimir Janosevic (mv); Daniel Granli, Magnar Ödegaard, Adam Ben Lamin; Heradi Rashidi, Stefan Silva, Panajotis Dimitriadis, Anton Salétros, Rasmus Lindkvist; Henok Goitom (K), Chinedu Obasi.

 

BP: Rasmus Emanuelsson (mv); Fritiof Björkén, Oscar Pehrsson, Samuel Svenlén, Billy Nordström; Gustav Sandberg Magnusson (K), Marcus Hansson; Adam Gradén, Alexander Nilsson, Johan Falkmar; Philip Hellquist.