Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-talangen om mardrömsskadan

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Bilal Hussein och hans AIK fick en drömstart på den allsvenska säsongen. 

Nu öppnar AIK-talangen upp en nervskada – som tvingade honom att med tejp i ansiktet under förra säsongen.

– Skönt att det är borta. Det var en nerv i kinden, säger Bilal Hussein. 

Förra säsongen drabbades Bilal Hussein av en nervskada i kinden som höll honom borta från spel i Svenska cupen. AIK-talangen led av en ansiktsförlamning, men efter behandling med tabletter och hjälp från läkare är han nu fri från skadan. 

– Skönt att det är borta. Det var en nerv i kinden. Jag hade en tejp på kinden som höll uppe det, men det kändes bra när jag spelade. Man spelar fotboll med fötterna, så det var lugnt, säger Hussein. 

I en intervju med Aftonbladet utvecklar 20-åringen sina tankar om mardrömsupplevelsen som tvingade honom att spela med tejp i ansiktet under stora delar av förra säsongen. 

– Det var absolut värst i början, det är allvarligt och ganska farligt när det är nerver det handlar om. Musklerna slutade fungera i halva ansiktet, jag blev sned i munnen och hade problem med att stänga ögat. Det blev bättre och bättre men det var väldigt jobbigt, säger AIK-talangen och fortsätter:

– Det var en väldigt tuff period. Jag missade rätt mycket av försäsongen förra året och kunde inte vara med på cupmatcher, säger Hussein.

AIK vann premiären mot Degerfors

Men nu 20-åringen frisk från skadan, och under måndagen hade han mer än sitt tillfrisknade att vara glad över. 

Bilal Hussein startade premiären mot Degerfors och var med och tog tre poäng på Friends arena när AIK vann med 2-0 under måndagskvällen. 

- Det var en bra match från vår sida. Vi möter ett skicklig Degerfors som spelar fin fotboll, det måste man vara ärlig att säga. Men vi gjorde det bra, två mål och inga insläppta så det känns skönt. En bra start, säger han. 

”Min agent som sköter det”

Vad säger du om din roll, du känns given från start i år?

- Jag försöker göra det så bra som möjligt för att vara med direkt i år och för att vara mig själv. Jag har jobbat hårt. 

Har ni kommit någon vart i kontraktssnacket?

- Det är min agent som sköter det, men vi har en bra dialog. Jag och Henric (Jurelius) har snackat också så jag hoppas det löser sig. 

Vad kan man ha för förväntningar på AIK i år?

- Vi kommer vara jobbiga att möta. Vi ska spela bra fotboll och bjuda på mycket mål.