Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK-stjärnan lämnar – har rest i väg till Japan

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Tarik Elyounoussi är förlorad för AIK. 

Enligt uppgifter till SportExpressen reser han under onsdagen till Japan för att skriva på för Shonan Bellmare i den japanska ligan. 

Klarar han läkarundersökningen och parterna kommer överens om de sista detaljerna i kontraktet presenteras övergången inom kort.  

SportExpressen kunde redan för några månader sedan berätta att Tarik Elyounoussi skulle bli svår att behålla för AIK. Hans kontrakt med klubben gick ut vid årsskiftet och ingen överenskommelse hade nåtts efter att allsvenskan var slut. För nästan exakt två år sedan stod det klart att den offensiva stjärnan, med meriter från Bundesliga och norska landslaget, var klar för AIK. 

Lämnar AIK för Japan

Sedan dess har det blivit ett SM-guld och 68 matcher, 22 mål och och tio framspelningar. Fler matcher i AIK-tröjan blir det inte. 

Enligt SportExpressens uppgifter flyger nämligen Elyounoussi till Japan under onsdagen för att skriva på för en Shonan Bellmare i den japanska ligan. 

Parterna är överens om ramarna för ett kontrakt och klarar spelaren läkarundersökningen och parterna kommer överens om de sista detaljerna i kontraktet så kommer Tarik Elyounoussi att presenteras som den japanska klubbens senaste nyförvärv inom kort.