Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK-spelarna rasar mot mattan på Tele2: ”Katastrof”

John Guidettis festlöfte till AIK: "Skickade en bild vid poolen"
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

AIK går till attack mot konstgräset på Tele2 arena efter derbyt mot Hammarby.

– Det är löjligt att två lag från Stockholm har det här som sin hemmaplan och låter den vara så här. Det är kaos! säger Alexander Milosevic.

Men Hammarbys Mohanad Jeahze tycker inte att AIK är laget som ska klaga:

– De får lägga ned det där snacket. Det är värre för oss.

Efter ett dramatiskt Stockholmsderbyt lyckades AIK rädda en poäng borta mot Bajen när Nabil Bahoui satte 3-3 i den 84:e minuten.

Krysset innebär att AIK får behålla serieledningen efter en galen match, full med ifrågasatta domslut.

Men det var inte bara domarinsatsen som upprörde AIK-spelarna. Flera vädjade efter matchen sitt missnöje med Tele2 arenas konstgräs.

– Jag måste säga det alltså. Den här mattan.. jag förstår inte hur fotboll kan få spelas på den här planen. Du kan åka till Grimsta IP och får en konstgräsplan som är närmare gräs än Tele2. Den här är fullständig katastrof, säger Alexander Milosevic.

Papagiannopoulos: ”Sämsta mattan som finns”

Han fortsätter:

– Det är det sämsta jag någonsin varit med om. Det är löjligt att två lag från Stockholm har det här som sin hemmaplan och låter den vara så här. Det är kaos! Många gnäller på Friends och hur den har varit men det här är ett större problem.

Varför är det så svårt att spela?

– Det är inte vanlig fotboll. Jag kan acceptera konstgräs, och förstår för lagen som har det. Norrköpings är mjuk men det här är som att kliva ut på en betongmatta. Det är katastrof.

Mittbackskollegan Sotirios Papagiannopoulos är inne på samma spår.

– Det är svårt på det här jävla plastgräset. Det är svårt att komma upp i press. Tele2:s plast är den sämsta mattan som finns, det får inte ske på allsvensk nivå! Två topplag ska spela här? Det är dags att byta ut den. Hur länge har den funnits? Det går jävligt snabbt här och går inte att komma upp i press, säger ”Sotte”.

Sebastian Larsson är inte heller imponerad.

– Det är samma för båda lagen. Men alla vet vad jag tycker, konstgräs är ett stort ”nej nej” för mig. Men den här måste jag säga är den sämsta jag någonsin spelat på – i mitt perspektiv – sen kanske andra tycker den är skitbra. Det finns inget strå som ens står upp. Hammarby hanterar det bra med ett snabbt spel. Men en gammal dinosaurie som mig har det lite tuffare, säger han.

Mohanad Jeahzes svar: ”Det är värre för oss”

Hammarbys Mohanad Jeahze är inte intresserad av att lyssna på AIK:s kritik.

– Jag hörde det, vi tränar på den här mattan varje dag. AIK spelar här två gånger per år, de får lägga ned det där snacket. Det är värre för oss. Vi är här varje dag och spelar match varannan vecka. Jag köper inte snacket! säger han.

Tycker du kritiken är befogad?

– Självklart, mattan är inte så bra. Vi får skador, vi får allt sådant. Vi vill inte att folk ska komma hit och klaga på mattan men vad ska vi göra?

Har ni spelare själva uttryckt en vilja att byta matta?

– Ja, det hade varit bra med en ny matta men inget vi kan styra. Vi lägger ingen fokus på det. Titta bara på Friends arena, det finns tre grässtrån på hela mattan. Man får helt enkelt köpa läget.

Tv: Björnström hyllar AIK-Tifot

Axel Björnström om klubbens och supportrarnas betydelse