AIK-spelarna firar. Foto: C More.AIK-spelarna firar. Foto: C More.
AIK-spelarna firar. Foto: C More.
Denni Avdic. Foto: Peter LousDenni Avdic. Foto: Peter Lous
Denni Avdic. Foto: Peter Lous

AIK slog mästarna – Avdic imponerade

Publicerad

Glädjebesked för AIK och Denni Avdic.

Nyförvärvet gjorde sina två första mål i den gulsvarta dressen när AIK slog regerande mästarna IFK Norrköping med 4-1.

– Avdic kan göra mål på de flesta sätt, säger tränaren Andreas Alm till C More.

Efter tre matcher utan seger under träningslägret i Dubai – och endast ett mål framåt – kom sköna besked för AIK under söndagen, när IFK Norrköping gästade Skytteholm.

Stefan Ishizaki storspelade och låg bakom tre mål – två av dem till nyförvärvet Denni Avdic.

Ishizaki knorrade in en frispark till 1-0 redan efter kvarten spelad. Kvarten senare nådde 33-åringen fram med en hörna till Denni Avdic, som vackert lobbnickade in 2-0.

Innan halvleken var över hade Niclas Eliasson placerat in 3-0 på ett inspel från höger av Haukur Hauksson.

– Med stora siffror så känns det bra. Norrköping har dock haft några lägen men skjutit utanför. Vi har spelat mellan dem och utanför dem vilket gör att vi får ett bra anfallsspel, sa Andreas Alm till C More i halvtid.

AIK-tränaren: "Lite bättre"

Avdic hann med ännu ett mål i andra halvleken: Ishizaki lyfte in bollen från höger och Avdic kunde brösta ner bollen och forcera in 4-0 intill ena stolpen. I 62:a minuten byttes han ut mot Marko Nikolic. Ishizaki klev i sin tur av i 76:e minuten – och därefter avtog tempot i matchen. IFK Norrköping reducerade till 1-4 efter att Emir Kujovic rakat in ett inspel från Andreas Blomqvist.

4-1 mot IFK Norrköping är AIK:s första seger på försäsongen – och ett styrkebesked efter den inledande fadäsen mot Vasalund (4-5).

– Vi gör många saker lite, lite bättre hela tiden, säger tränaren Andreas Alm till C More.

Alm menar att Avdic har kommit in i matchform nu och klarar mer speltid än under Dubai-lägret.

– Vi var lite för offensiva i hans matchning där nere. Idag var det bättre. Vi hoppas att det håller i sig så och att han kan göra fler och fler minuter. Han kan göra mål på de flesta sätt – det var två bra sätt i dag, säger Alm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag