Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK slår tillbaka mot uppgifterna

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

I går meddelade chilenska Unión La Calera att de var överens med Nicolás Stefanelli, 25, om en ny låneperiod i klubben.

Nu slår AIK, som äger anfallaren, tillbaka:

”Det finns i dag ingen uppgörelse mellan AIK och Unión La Calera”, skriver klubben på Twitter.

Supporter-favoriten, och guldhjälten från 2018, Nicolás Stefanelli har haft svårt att övertyga i AIK. Under guldåret fick argentinaren mest agera inhoppare och under 2019 lånades han ut i två omgångar.

Först till cypriotiska Anorthosis Farmagusta under våren och sen till chilenska Unión La Calera på hösten.

Det blev totalt tio matcher och två mål från Stefanelli i Chile, och på fredagen bekräftade den chilenska klubben att det var klart med en ny lånesejour.

”Vi har glädjen att kunna bekräfta att Nicolas Stefanelli spelar med oss även den här säsongen, där stora utmaningar väntar”, skrev klubben på Twitter.

https://twitter.com/ulcsadpoficial/status/1215705010010578946?s=20

AIK dementerar uppgifterna

På lördagen valde AIK att bemöta uppgifterna, även den gången på Twitter.

”Med anledning av att Unión La Calera SADP kommunicerat att Nicolas Stefanelli är klar för en ny låneperiod där har AIK följande information att ge. Det finns idag ingen uppgörelse mellan AIK och Unión La Calera SADP. AIK för samtal med Nicolas Stefanelli och hans representanter gällande framtiden i AIK. Skulle dessa samtal utmynna i något annat än att Nicolas skall spela i AIK så kommer AIK kommunicera via sina kanaler när ett sådant avtal är undertecknat”, skriver de.

AIK har tappat anfallarna Tarik Elyounoussi och Chinedu Obasi (utgående kontrakt) inför årets säsong. Dessutom ser Nabil Bahoui ut att missa hela säsongen efter korsbandsskadan han åkte på i december.

Det återstår att se om Nicolás Stefanelli förstärker AIK kommande säsong eller om det blir en ny utlåning.