Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK ratar jättebudet på mittfältsstjärnan

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Hansa Rostock vill köpa loss Kristoffer Olsson - men AIK säljer inte sin mittfältsstjärna i detta fönster. 

Enligt SportExpressens uppgifter var den tyska klubben beredd att lägga upp dryga 20 miljoner kronor för Olsson. 

– Planen är att AIK:s relation med Kristoffer Olsson ska vara längre än bara ett år, säger sportchefen Björn Wesström. 

Det  var den 31 januari i år som AIK meddelade på sin officiella hemsida att man värvat U21-hjälten från EM i Prag från danska FC Midtjylland

Mittfältaren Kristoffer Olsson hade då skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020. 22-åringen hade en något knackig start i sin nya klubben men växte under året ut till en nyckelspelare i AIK:s lagbygge. Han har scoutats av en rad klubbar under året och enligt SportExpressens uppgifter har nu Hansa Rostock visat konkret intresse. 

Bud på Kristoffer Olsson nobbades

Den tyska klubben,  som håller till i den tyska tredjeligan, var beredda att lägga dryga 20 miljoner kronor  i ett första bud för att köpa loss mittfältaren. AIK har dock inga planer på att sälja och meddelade att mittfältaren inte är till salu i detta fönster. 

AIK:s sportchef Björn Wesström vet om intresset för Olsson men vill inte bekräfta något kring konkreta bud på mittfältare. 

- Det jag kan säga är väl att det inte är så konstigt att det finns intresse kring en spelare som Kristoffer Olsson. Sedan är väl planen att AIK:s relation med Kristoffer ska vara längre än bara ett år. 

Debuterade samtidigt som Alexander Isak

Olsson debuterade i A-landslaget under Januariturnén förra året när Sverige förlorade mot Elfenbenskusten med 2-1. I samma match debuterade också Alexander Isak. I år är Olsson återigen uttagen till Vinterturnén som inleds den 2 januari. I Abu Dhabi möter det svenska A-landslager först Estland den 7 januari för att sedan avsluta lägret med en match mot Åge Hareides Danmark.