Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

AIK på väg att värva hem Haksabanovic

Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Här är anledningen till att han West Ham kommer att kalla hem Sead Haksabanovic från Malaga - mittfältaren är på väg till AIK. 

Enligt SportExpressens uppgifter för AIK just nu intensiva samtal för att värva hem 19-åringen. 

Klubbens mål är att ha Haksabanovic på plats när säsongen startar upp i januari. 

AIK tog hem SM-guldet efter segern mot Kalmar FF i den sista omgången av allsvenskan och direkt påbörjades arbetet med att se över truppen. Sedan tidigare har de stått klart att Haukur Hauksson lämnar klubben och att Alexander Milosevic ser ut att söka sig utomlands. 

Samtidigt är Kristoffer Olsson högaktuell för en försäljning, där flera klubbar i Spanien, Italien, Ryssland och Tyskland anmält sitt intresse. Än så länge har det dock inte kommit in något konkret bud på mittfältaren. 

AIK jobbar även på bred från för att göra klart med nyförvärv inför kommande säsong. 

Ett av dem är den förre HBK-talangen Sead Haksabanovic, som numera tillhör West Ham i Premier League, men är utlånad till Malaga i andraligan i Spanien. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

 

Pågår samtal 

Där har det inte blivit mycket speltid för mittfältaren och enligt SportExpressens uppgifter kommer han inte att bli kvar där, utan han kommer att kallas tillbaka av London-klubben. Anledningen till det är att försöka få till en övergång till AIK. 

Och enligt SportExpressens uppgifter pågår just nu intensiva samtal för att AIK ska värva hem Haksabanovic. Samtalen är positiva och AIK har goda förhoppningar om att landa en värvning av Haksabanovic i vinter, där både ett köp och ett lån med köpoption ska ha diskuterats. AIK hoppas ha med spelaren när laget startar upp nästa säsong i januari. 

Haksabanovic kom till West Ham augusti 2017 då han köptes från Halmstad BK för omkring 35 miljoner kronor. 

Wesström: "En spelare jag gillar"

Samma dag som AIK säkrade SM-guldet hyllades också Haksabanovic av AIK:s sporchef Björn Wesström, som då in ville kommentera någonting om eventuella förhandlingar. 

- Så klart att det kommer vara rykten om tusen olika spelare. Han är en utav dem.  Det är en spelare som jag personligen tycker om, med hans egenskaper. Sedan får vi se vad det innebär.  

SportExpressen har vid upprepade tillfällen sökt AIK:s sportchef Björn Wesström för en kommentar.