Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

AIK jagar norske stjärnmittfältaren

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN / AP NTB SCANPIX
Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DIGITALSPORT / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Foto: MATTHIASHANGST / BILDBYRÅN WITTERS SPORT-PRESSE-FOTOS

ABU DHABI. AIK jobbar hårt för att värva ett meriterat nyförvärv inför kommande säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter är tidigare Hoffenheim-spelaren och norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi på väg till "Gnaget."

En första kontakt ska redan vara tagen och AIK har honom högst på önskelistan över värvningar inför 2018.  

AIK gjorde under gårdagen klart med Stefan Silva. Anfallaren kommer att vara med när AIK kör i gång säsongen med det första träningspasset på Skytteholm under onsdagen. 

Stefan Silva är bara ett av många nyförvärv som klubben gjort klart med under det här transferfönstret, där man bland annat värvat Enoch Kofi Adu, Robert Lundström, Stefan Silva och Budimir Janosevic. Dessutom jobbar AIK på att få in Joel Ekstrand som bara är detaljer från att komma överens om ett avtal med klubben. 

Joel Ekstrand väntas skriva på för AIK 

Klarar han läkarundersökningen, vilket allt talar för, blir mittbacken AIK:s nästa nyförvärv. 

Men förra årets tvåa i allsvenskan är inte nöjda där. 

Enligt SportExpressens uppgifter jobbar man nu hårt på att landa en mittfältsvärvning. Högst upp på önskelistan finns norske landslagsmannen och förre Hoffenheim och Olympiakos-spelaren Tarik Elyounoussi. 


Vill värva Bundesligamittfältaren

29-åringen är just nu utlånad från Olympiakos till Qarabag i Azerbadjan. Där har han gjort tre matcher i Champions League och fyra matcher i ligan. Han har misslyckats med att spela åt sig en ordinarie tröja och hoppade in när klubben mötte Chelsea på Stamford Bridgde i december. En match som slutade 6-0 till London-laget. 

AIK har redan tagit en kontakt och hoppas kunna köpa loss Elyounoussi från Olympiakos, men det kan även bli tal om ett lån. Rikard Norling ser honom i den offensiva mittfältsrollen och han har tidigare spelat som släpande anfallare. 

Han kan även användas som renodlad anfallare men det är som mittfältare han troligtvis kommer att användas mest i AIK. 

Har spelat Champions League 

Elyounoussi har 58 matcher för Hoffenheim i Bundesliga på sitt cv och har förutom Qarabag och Olympiakos representerat klubbar som Fredrikstad, Heerenveen, Rosenborg och Lilleström. Han har även varit uttagen i Lars Lagerbäcks landslag och har tidigare gjort 46 landskamper och nio mål för det norska landslaget. 

Samtidigt har AIK även kollat av läget med Panos Dimitraidis och ytterligare en mittfältare. 

- Det är spekulationernas tid och spelare som inte spelar AIK kommenterar jag inte, har AIK:s sportchef Björn Wesström tidigare sagt till SportExpressen.