Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN / AP NTB SCANPIXFoto: HAKON MOSVOLD LARSEN / AP NTB SCANPIX
 Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN / AP NTB SCANPIX
Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANTONIO BAT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DIGITALSPORT / DIGITALSPORT BILDBYRÅNFoto: DIGITALSPORT / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
 Foto: DIGITALSPORT / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Foto: MATTHIASHANGST / BILDBYRÅN WITTERS SPORT-PRESSE-FOTOSFoto: MATTHIASHANGST / BILDBYRÅN WITTERS SPORT-PRESSE-FOTOS
 Foto: MATTHIASHANGST / BILDBYRÅN WITTERS SPORT-PRESSE-FOTOS

AIK jagar norske stjärnmittfältaren

Publicerad

ABU DHABI. AIK jobbar hårt för att värva ett meriterat nyförvärv inför kommande säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter är tidigare Hoffenheim-spelaren och norske landslagsmannen Tarik Elyounoussi på väg till "Gnaget."

En första kontakt ska redan vara tagen och AIK har honom högst på önskelistan över värvningar inför 2018.  

AIK gjorde under gårdagen klart med Stefan Silva. Anfallaren kommer att vara med när AIK kör i gång säsongen med det första träningspasset på Skytteholm under onsdagen. 

Stefan Silva är bara ett av många nyförvärv som klubben gjort klart med under det här transferfönstret, där man bland annat värvat Enoch Kofi Adu, Robert Lundström, Stefan Silva och Budimir Janosevic. Dessutom jobbar AIK på att få in Joel Ekstrand som bara är detaljer från att komma överens om ett avtal med klubben. 

Joel Ekstrand väntas skriva på för AIK 

Klarar han läkarundersökningen, vilket allt talar för, blir mittbacken AIK:s nästa nyförvärv. 

Men förra årets tvåa i allsvenskan är inte nöjda där. 

Enligt SportExpressens uppgifter jobbar man nu hårt på att landa en mittfältsvärvning. Högst upp på önskelistan finns norske landslagsmannen och förre Hoffenheim och Olympiakos-spelaren Tarik Elyounoussi. 

 

Vill värva Bundesligamittfältaren

29-åringen är just nu utlånad från Olympiakos till Qarabag i Azerbadjan. Där har han gjort tre matcher i Champions League och fyra matcher i ligan. Han har misslyckats med att spela åt sig en ordinarie tröja och hoppade in när klubben mötte Chelsea på Stamford Bridgde i december. En match som slutade 6-0 till London-laget. 

AIK har redan tagit en kontakt och hoppas kunna köpa loss Elyounoussi från Olympiakos, men det kan även bli tal om ett lån. Rikard Norling ser honom i den offensiva mittfältsrollen och han har tidigare spelat som släpande anfallare. 

Han kan även användas som renodlad anfallare men det är som mittfältare han troligtvis kommer att användas mest i AIK. 

Har spelat Champions League 

Elyounoussi har 58 matcher för Hoffenheim i Bundesliga på sitt cv och har förutom Qarabag och Olympiakos representerat klubbar som Fredrikstad, Heerenveen, Rosenborg och Lilleström. Han har även varit uttagen i Lars Lagerbäcks landslag och har tidigare gjort 46 landskamper och nio mål för det norska landslaget. 

Samtidigt har AIK även kollat av läget med Panos Dimitraidis och ytterligare en mittfältare. 

- Det är spekulationernas tid och spelare som inte spelar AIK kommenterar jag inte, har AIK:s sportchef Björn Wesström tidigare sagt till SportExpressen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag