Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

AIK nobbade Dif:s nye stjärna – valde Borges

Publicerad

AIK hade ögonen på Erton Fejzullahu.

Men valde bort Djurgårdens nye skyttekung - för Celso Borges.

- Erton är en bra spelare, men Celso ger oss helt andra dimensioner, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Det var redan innan Mjällby plockade hem Erton Fejzullahu som AIK förstod att anfallaren var tillgänglig.

Men AIK gick aldrig längre än så.

- Vi visste att han fanns där. Redan innan Mjällby tog honom. Men jag tyckte att den nummer tio vi hade i sikte var den jag ville ha. Nämligen Celso Borges, säger Andreas Alm.

- Erton är en bra spelare, men Celso ger oss helt andra dimensioner. Det är inte många centrala mittfältare i serien vi byter honom emot. Dessutom kan han spela forward och defensiv mittfältare - samt avgöra matcher.

Mötet med Fejzullahu på Råsunda skrämmer inte AIK:s luttrade försvar.

- En bra spelare, så klart. Men vi har mött honom två gånger då han var i Mjällby, och han har inte gjort något mål. Vårt försvar kommer vara redo för honom, säger målvakten Ivan Turina.

Vänsterbacken Nils-Eric Johansson säger:

- Han var bra i Mjällby och när kan kom till Djurgården har han också börjat göra lite mål, med lite bättre spelare runtomkring sig. Det gäller att ligga tight på honom.

Andreas Alm är väl medveten om Fejzullahus inverkan på Djurgården:

- Han har gett Djurgården det de inte hade. Nu har de en försteforward. En som är stjärnan, en nummer tio.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag