Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK nära drömvärvning – förhandlar med anfallaren

Stefan Silva under sin tid i Gif Sundsvall.Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Stefan Silva och Roger Franzén.Foto: THERESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Silva i Siriuströjan.Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN

AIK är på väg att göra en prestigevärvning för att utmana Malmö FF om SM-guldet kommande säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar klubben med Stefan Silva - och mycket talar för att den före detta Palermospelaren blir AIK spelare kommande säsong. 

– Spekulationer om spelare som inte spelar i AIK är inget jag kommenterar, säger sportchefen Björn Wesström. 

I januari i år lämnade Stefan Silva Gif Sundsvall för Palermo i Serie A. En uppmärksammad affär som gav "Giffarna" välbehövliga miljoner för att rädda klubbens ekonomi. 

Men flytten från allsvenskan till Serie A blev tuff för 27-åringen som skadade sig i inledningen av säsongen och hade svårt att få speltid.

Stefan Silva från Sundsvall till Serie A

När Palermo sedan ramlade ur den italienska högstaligan gjorde sig klubben av med flera spelare - och för en tid sedan stor det också klart att anfallaren bröt sitt kontrakt med Palermo. 

Det blev bara en match i Serie A och sammanlagt bara 15 minuters spel på Sicilien för Silva. Nu är spelaren i stället nära att hitta en ny klubb.

AIK har även värvat Robert Lundström 

Enligt SportExpressens uppgifter vill AIK ha hem anfallaren. Förhandlingar pågår och även om inget är påskrivet eller klart talar mycket för att Silva spelar i AIK 2018 - och att klubben därmed ror hem en prestigevärvning för att kunna utmana främst Malmö FF om SM-guldet kommande säsong. 

Sedan tidigare har AIK gjort klart med högerbacken Robert Lundström, som även han har ett förflutet i Gif Sundsvall. Dessutom har AIK skrivit ett nytt kontrakt med Oscar Linnér och även värvat BP:s förstemålvakt Budimir Janosevic. 

AIK:s sportchef Björn Wesström är fåordig. 

– Spekulationer om spelare som inte spelar i AIK är inget jag kommenterar, säger han.