Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK lånar ut Robin Tihi till superettan

Zlatan: ”Här för att visa nivån vi ska ligga på”
Robin Tihi lånas ut från AIK.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

AIK väljer att låna ut Robin Tihi, 19.

Enligt uppgifter till SportExpressen är mittbacken bara detaljer från att lånas ut till AFC Eskilstuna i superettan säsongen ut.

Om inget oförutsett sker väntas det hela bli officiellt inom kort.

AIK presenterade på måndagen värvningen av Alexander Milosevic, 29, som därmed återvänder till klubben han vann SM-guld med 2018. Milosevic kontrakt är skrivet över säsongen 2021 och parterna har en option i avtalet över ytterligare två år. Transfern möjliggjordes med hjälp av extern finansiering som fyra personer ligger bakom.

Samtidigt har AIK beslutat att låna ut 19-årige Robin Tihi.

Tihi lånas ut

Enligt uppgifter till SportExpressen är Tihi bara detaljer från att lånas ut till AFC Eskilstuna i superettan. Lånet sträcker sig säsongen ut och om inget oförutsett sker så väntas affären bli officiell inom kort. 

AIK skrev ett A-lagskontrakt med Tihi inför förra säsongen och det avtalet löper till 31 december 2023. Förra säsongen fick Tihi spela 13 matcher för AIK i allsvenskan och han lyckades göra ett mål borta mot Örebro SK i debuten.

AIK har under vintern gjort flera förstärkningar. Sportchefen Henrik Jurelius har utöver Milosevic även värvat in Nicolas Stefanelli, Jetmir Haliti och Lucas Forsberg.

Noa Bachner: ”Han gjorde sin bästa landskamp”