Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK köper den förra allsvenska stjärnan

Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

AIK köper loss Robert Lundström från norska Vålerenga. 

Enligt SportExpressens uppgifter är klubbarna överens om övergångssumman - och det enda som återstår är att högerbacken ska presenteras officiellt. 

Det väntas ske inom kort. 

Det var Sportbladet som först rapporterade om att AIK jagade Gif Sundsvalls förre högerback Robert Lundström. 28-åringen lämnade Sundsvall sommaren 2015 för spel i norska högstaligan - efter att han då varit en av allsvenskans främsta ytterbackar. 

I Elitserien gjorde han föregående säsong ett mål och sju framspelningar på 28 matcher.  AIK har förhandlat med Vålerenga en tid och för någon dag sedan kom klubbarna överens om en övergångssumma. 

AIK värvar Robert Lundström 

Enligt SportExpressens uppgifter är också spelaren överens med AIK -  och kommer spela i den svartgula tröjan nästa år. Lundström kan komma att presenteras officiellt av AIK redan innan jul. 

"Gnaget" har varit på jakt efter en högerback efter att Daniel Sundgrens status är oklar efter att han drabbats en blodproppar i lungorna.  Det är fortfarande oklart när Sundgren är tillbaka men han har tidigare berättat att han känner sig bättre. 

Under matchen mot IFK Göteborg tidigare i höstas stöttades Sundgren av sina lagkamrater där spelarna i AIK , bar hans initialer i ett hjärta på matchtröjorna. 

"Vill tacka varenda människa som hört av sig till mig. Tack också till familjen AIK för all support. Ert stöd betyder väldigt mycket. Skickar mina enda krafter till grabbarna i laget imorgon, vinn!", sa högerbacken i ett meddelande inför den matchen. 

Samtidigt är AIK på jakt efter fler nyförvärv - och där jobbar klubben på en anfallare från Argentina plus en central mittfältare att förstärka truppen med inför säsongen 2018.