Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGRENFoto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
 Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK klart för Europa – vann rivalmatchen

Publicerad

Andraplatsen säkrad, bäst i stan för sjunde året i rad och Europabiljetten fixad.

Stefan Ishizaki fick en helt okej avslutningskväll på Friends arena.

AIK slog IFK Göteborg med 2-1.

– Jäkligt skönt, säger Ishizaki till C More.

AIK behövde tre poäng för att säkra andraplatsen i allsvenskan – därmed också en plats i Europa nästa säsong. Då rivstartade man mot Blåvitt och satte 1-0 redan i den åttonde minuten.

Målskytt: Chinedu Obasi.

Rasmus Lindkvist ökade på till 2-0 strax innan paus och där och då var inte mycket som talade för att gästerna från Göteborg skulle kunna förstöra Stefan Ishizakis avskedskväll.

Bäst i Stockholm – för sjunde året i rad

Mittfältaren debuterade i AIK-tröjan i april 2000 och gjorde sitt sista framträdande på hemmaplan.

IFK Göteborg fick in reduceringen med 20 minuter kvar att spela genom Vajeba Sakor, men närmare än så kom aldrig laget.

AIK höll undan, vann med 2-1 och säkrade därmed andraplatsen i allsvenskan. Segern innebär också att laget blir Stockholms bästa lag i allsvenskan för sjunde året i rad. Ärkerivalen Djurgården får i stället nöja sig med att tampas med Östersund och Häcken om tredjeplatsen.

Stefan Ishizaki: "Jäkligt skönt"

35-åringen fick inte förlängt i AIK och flyttar nu till Borås, där han tidigare spelat i Elfsborg.

Och kanske blir det allsvenskt spel i den gula tröjan nästa säsong?

– Jag vet inte, svarar han kryptiskt på frågan om karriären är över.

AIK-tränaren Rikard Norling hyllade Ishizaki efter slutsignalen.

– Jag har varit med honom sen han var pojke, lite vemodigt att se honom måste jag säga. En fantastisk spelare som jag gärna hade haft kvar på ett eller annat sätt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag