Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

AIK kan straffas efter Olsson-försäljningen

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

AIK kan straffas efter försäljningen av Kristoffer Olsson. 

Klubben bedömts ha överträtt vissa regler i EU:s marknadsmissbruksförordning – och utreds nu av Finansinspektionen. 

– Vi kommer att bemöta detta med hjälp utav jurister, säger ekonomichefen Håkan Strandlund till Fotbollskanalen

Det var i januari förra året som SportExpressen kunde berätta att AIK sålt stjärnmittfältaren Kristoffer Olsson till ryska Krasnodar för 50 miljoner kronor. 

Nu framkommer det att AIK utretts efter affären. Klubben skriver på sin hemsida att Nordic Growth Market NGM AB, Börsen, inledde en utredning kort efter affären för att avgöra om AIK brutit mot EU:s marknadsmissbruksförordning. Börsen menade att AIK inte offentliggjort försäljningen tillräckligt snabbt och att pressmeddelandet saknade viss information. 

Överträdelserna ansågs aldrig vara så pass allvarliga att de gick till Börsens disciplinnämnd, men i stället har Finansinspektionen inlett en utredning. 

”Det kan inte uteslutas att AIK Fotboll kan åläggas att betala en administrativ sanktionsavgift till Finansinspektionen”, skriver AIK på sin hemsida. 

”Kommer bemöta med advokater”

Det var Fotbollskanalen som kunde bekräfta att utredningen gällde just Kristoffer Olsson. 

– Vi anser att vi gick ut med det så fort vi kunde göra det. Vi är inte ett vanligt aktiebolag, vi kan inte gå ut med saker som ett vanligt aktiebolag innan det faktiskt är påskrivet, säger ordföranden Robert Falck till sajten. 

– Vi kommer att bemöta detta med hjälp utav jurister, säger ekonomichefen och den tillförordnade vd:n Håkan Strandlund, som samtidigt menar att klubben kommer se över sina rutiner. 

– Vi har haft rutiner på plats men intresset för den här typen av övergångar är så stor från allmänheten och media som gör att risken för informationsläckage är övervägande stor, säger Strandlund till Fotbollskanalen. 

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”