Kommer det några colombianer till AIK tro? Chefsscouten är just nu på plats i Sydamerika. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅNKommer det några colombianer till AIK tro? Chefsscouten är just nu på plats i Sydamerika. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Kommer det några colombianer till AIK tro? Chefsscouten är just nu på plats i Sydamerika. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Björn Wesström. Foto: Niklas Larsson / BildbyrånBjörn Wesström. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån
Björn Wesström. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån

AIK jagar nyförvärv - på plats i Colombia

Publicerad

AIK jagar nyförvärv - och vänder nu åter blickarna mot Sydamerika.

Chefsscouten Tobias Ackerman befinner sig just nu i Colombia för att spana in potentiella värvningar.

- Än så länge är det på utforskarstadiet. Vi utreder förutsättningarna för att värva spelare därifrån, säger sportchefen Björn Wesström

Senast AIK vände blickarna mot Sydamerika slutade det med att laget värvade spelare som Jorge Ortiz, Ivan Obolo och Lucas Valdemarin.

Efter Sydamerika-spåret har Ghana och Sierra Leone varit länderna dit AIK:s sportsliga ledning åkt för att hämta spelare.

Mohamed Bangura, Ibrahim "Teteh" Bangura och Ebenezer Ofori är några av spelarna som plockats in efter scoutingresor till de två länderna.

Nu vänder klubben åter blickarna mot Sydamerika.

Men inte mot Argentina den här gången.

I stället handlar det om Colombia.

På utforskarstadiet

Just nu befinner sig chefsscouten Tobias Ackerman på plats i Colombia för att scouta potentiella nyförvärv.

Enligt sportchefen Björn Wesström är Colombia-spåret bara på utforskarstadiet.

- Sierra Leone och Ghana har fungerat utmärkt hittills. Det släpper vi inte utan det är spår som vi jobbar vidare med. Nu tittar vi på Colombia och där handlar det om att se sig om.

- Det är bara på utforskarstadiet än så länge.

- Vi tittar på förutsättningar, ser spelarna i deras hemmamiljö och gör scoutingjobbet grundligt, säger han.

Varför Colombia?

- Det är väl alltid så att man vill försöka ligga i framkant och se vart trenderna går. Nu tittar vi på spelarmarknaden i Colombia och gör en inventering vad det skulle innebära att värva spelare därifrån.

- Vi kollar bland annat på ungdomslandslagen och flödet av spelare från landet. Sedan utreder vi på plats hur spelarnas vardag ser ut. Det handlar om att göra ett genuint jobb för att utreda vilka möjligheter det finns att värva spelare därifrån.

Är det någon speciell spelare ni kollar på?`

- Det är som sagt bara på utforskarstadiet just nu. Vi ska kolla på spelare men tittar väldigt brett och ser i första hand över en ny marknad.

- Vi har ju varit i flera andra länder också utan att det har blivit något. Så vi får se vad som händer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag