Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jack Lahne stor hjälte: ”Har drömt om det här”

Jack Lahne frälste AIK. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Chinedu Obasi firar sitt kvitteringsmål. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

AIK buades ut efter femte raka mållösa halvleken i allsvenskan.

Sen vände allt mot Sirius.

Nyförvärvet Jack Lahne, 17, satte slutresultatet 2-1 – supertalangens första mål för klubben.

– Det har jag drömt om, säger han.

De regerande svenska mästarna AIK hade fått en tung start på den allsvenska säsongen.

Laget spelade 0-0 i premiären mot Östersund och sen 0-0 borta mot IFK Norrköping. Även den första halvleken hemma mot Sirius under söndagen såg ut att sluta 0-0, men då passade gästernas Philip Haglund på att skicka in ledningsmålet på tilläggstid.

Siriusspelaren höll sig framme i straffområdet när AIK-försvaret misslyckades med att nicka bort bollen, som landade mitt framför fötterna på Haglund. 

– Jag är förvånad över att AIK är så passiva i den här halvleken, säger experten Jon Persson i C More.

Expertkollegan Alexander Axén håller med.  

– Det är ruggigt passivt, säger han.

AIK var där och då uppe i fem raka mållösa halvlekar i allsvenskan och buades ut av publiken på Friends arena.

C Mores tv-bilder visade hur tränaren Rikard Norling skällde ut sina spelare rejält i omklädningsrummet under halvtidsvilan.

17-årige Jack Lahne hjälte för AIK

Med en halvtimme kvar att spela kom så det förlösande målet för AIK. Efter en misslyckad Sebastian Larsson-hörna fick den svenske landslagsmannen chansen igen och skickade in ett perfekt inlägg.

Där mötte Chinedu Obasi med pannan och 1-1 var ett faktum. För andra matchen i rad petade nyförvärvet Jack Lahne, 17, Henok Goitom i anfallet. Och med kvarten kvar att spela gjorde supertalangen sitt första mål i AIK-tröjan.

Målvakten Lukas Jonsson räddade Stefan Silvas nick, men Lahne höll sig framme och stötte in returen. 17-åringen firade tillsammans med hemmafansen och fick ett gult kort.

Sirius var ett par centimeter ifrån att kvittera på tilläggstid, men Karl Larsons avslut tog i Linnérs högra stolpe. AIK höll undan och vann matchen med 2-1.

Jack Lahne om smällen: ”Bara ta bort blodet”

Jack Lahne, i fjol fyra mål för Brommapojkarna, blev matchhjälte i sin första hemmamatch för AIK.

Och han har inte mycket att klaga på.

Inte ens det gula kortet vid målfirandet.

– Det här har jag drömt om. En av mina bästa vänner håller på AIK och står där (i klacken). Vi har känt varandra sen vi var sju år. Jag behövde springa till honom och hoppa på honom. Det var det första jag gjorde. Han sa till mig innan var han stod. Det var speciellt att få göra så där, säger Lahne.

Under matchen fick 17-åringen ta emot en hel del smällar. inte minst från Robert Åhman-Persson, som fick en varning efter smällen.

Du blev ganska hårt tagen? 

– Ja, det är normalt. Jag förväntade mig inte att han skulle vara snälla mot mig. En sån där kapning, det är bara att ställa sig upp och gnugga och ta bort blodet.

Kebba Ceesay fällde dig en stund senare också. Du blev inte förbannad?

– Nej, jag förväntade mig det. Han kapade mig sist vi möttes också. Han gjorde det när vi mötte Dalkurd med BP också. Han är bra på det där, säger Jack Lahne.