Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nyförvärvets mardröm – grät i mixade zonen

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nabil Bahoui efter 4-1-målet Foto: C MORE
Foto: PER KARLSSON / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/ESKILSTUNA. AIK vände och vann mot AFC Eskilstuna efter två mål av Nabil Bahoui. För AFC:s nyförvärv Adnan Catic blev det en mardrömsdebut.

– Jag mår dåligt. Jag har bruten näsa och min läpp är helt öppen, säger han.

AIK skulle under söndagen försöka haka på Djurgården och Malmö i toppstriden borta mot AFC Eskilstunda. Tre enkla poäng kanske många tänkte. 

Men det var hemmalaget AFC som skulle börja bäst.

Kadir Hodzic drog i väg ett distansskott som letade sig in bakom Oscar Linnér. Bollen såg ut att ta på flera AIK-spelare på väg fram mot mål innan den letade sig in i nät. 

Henok Goitom kvitterade för AIK

Men efter cirka 30 minuter skulle AIK kvittera. Lagkaptenen Henok Goitom gjorde sitt tredje mål i årets allsvenska när han kunde snappa upp en retur. 

Panajotis Dimitriadis nickade bollen, AFC:s målvakt Igor Levchenko räddade, men Goitom kunde ta returen och kunde enkelt rulla in kvitteringsmålet.

AIK vände och vann efter mål av Bahoui

Och AIK skulle även ta ledningen. Nabil Bahoui gick ner i straffområdet och från elva meter kunde Sebastian Larsson göra 2-1. 

Sedan var det dags för show av hemvändaren Nabil Bahoui. Först gjorde han sitt första mål sedan återkomsten när han tog sin in i straffområdet med full kraft och kunde nicka in 3-1. 

Men det var inte slut där. 

Bahoui fick bollen i djupled av Tarik Elyounoussi. Han tog med sig den och kunde läckert placera in sitt andra mål för dagen. Det målet innebar 4-1 för AIK.

”Där förlorar vi matchen”

AFC Eskilstuna skulle få in ett tröstmål när Ousmane Camaragjorde 4-2. Men det hjälpte inte och AIK hakar på i toppstriden. 

Efter matchen tyckte AFC:s tränare Nemanja Miljanović att straffen var en avgörande faktor till förlusten. Och han tyckte att det garanterat var en straffspark. 

– Det är inget att snacka om. Där förlorar vi matchen. För där står matchen och väger. Straffen ska inte komma till alls, det var alldeles för billigt, säger han i C More.

”Jag ska vara helt ärlig...”

Matchhjälten Nabil Bahoui var nöjd efter matchen. 

– Det känns bra. Det viktigaste är att vi hakar på i guldstriden, säger han i C More.

Vad säger du om straffen?

– Jag ska vara helt ärlig, jag lägger mig inte så lätt. Någonting gjorde väl backen, jag har inte sett reprisen men det känns som att han drar i mig lite. Jag tappar balansen för att jag ska passa. Jag brukar vara dålig på att filma så jag tror att det var straff, säger Bahoui efter matchen. 

AFC:s tränare sa att de förlorade matchen på grund av straffen.

– Vi vet ju inte vad som hade hänt om det inte blivit straff. Det är svårt att säga, jag förstår om de känner att det inte var straff, men vi fick den. Det är små grejer som avgör matcher.

Hur värderar du din egen insats?

– Det blir väl godkänt. Man hoppar in när det står 1-1 och vi vinner med 4-2. Jag tycker både Elyounoussi och Larsson gör bra inhopp. Man gör byten för att förändra. Jag tycker att alla gjorde sitt jobb i dag.

”Han lägger sig billigt”

Nyförvärvet Adnan Catic hade ingen rolig dag på jobbet. Efter att han först glidtacklat mot en framstormande Kolbeinn Sigthorsson träffades han av islänningens sko i ansiktet.

Sedan var det samme Catic som drog ner Nabil Bahoui i straffområdet. Och han tyckte att AIK-anfallaren la sig ner lite enkelt. 

– Tufft. Jag känner att det inte var straff men jag såg på reprisen att det var straff. Han lägger sig billigt. Han la sig direkt, det var smart gjort och det var smart gjort. Han fick som han ville, säger Catic. 

Efter matchen var Adnan Catic helt knäckt i den mixade zonen och grinade och sa att han inte alls mådde bra. 

– Jag mår dåligt. Jag har bruten näsa och min läpp är helt öppen, säger han.