AIK förhandlar med rutinerad målvakt

Danijel Zagorac.
Foto: JURICA GALOIC/PIXSELL / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Här är målvakten som AIK kan komma att låna in resten av säsongen.

Enligt uppgifter till SportExpressen förhandlar klubben med Dinamo Zagreb om den rutinerade målvakten Danijel Zagorac, 34.

AIK har varit på målvaktsjakt under en längre tid. Detta efter att danske Jacob Haugaards skadestatus är osäker då han dras med en knäskada. I de senaste matcherna har också målvaktstränaren Kyriakos Stamatopolpus varit backup-målvakt. Men nu kan AIK eventuellt ha hittat en målvakt att ta in på lån. 

Lär satsa på Brolin 2022

Klubben vill ha in en kortsiktig lösning säsongen ut och efter det får AIK chansen att utvärdera Samuel Brolin som då kommer tillbaka på lån från Mjällby. Enligt SportExpressens uppgifter har AIK hört av sig till Dinamo Zagreb om att låna den 34-årige målvakten Danijel Zagorac. Zagorac, som gjort 58 matcher för Dinamo och 111 för RNK Split, stod de inledande matcherna i Champions League-kvalet men är nu backup till Dominik Livakovic. Zagreb har även ytterligare två målvakter i truppen för tillfället. 

Kan bli klar närmaste veckorna 

Kommer parterna överens blir låneaffären ett faktum, om inte så har AIK ett par andra alternativ som de ser över just nu och det jobbas på parallella spår. AIK har tidigare kollat upp möjligheten att låna in Pontus Dahlberg från Watford, men det spåret ska inte vara aktuellt för tillfället då spelaren helst av allt vill hitta en klubb utanför Skandinavien.